Ultimele știri
Acasă / Administratie / Șoferii care nu-și plătesc amenzile ar putea rămâne fără permis
SERPICO CRAIOVA

Șoferii care nu-și plătesc amenzile ar putea rămâne fără permis

Șoferii care nu-și plătesc amenzile în cel mult două luni ar putea rămâne fără permis. Așa prevede un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PNL și aflat în dezbatere la Senat, potrivit Știrile Pro TV.

Proiectul mai prevede că șoferii sancționați își primesc permisul înapoi la achitarea întregii sume, indiferent de cuantumul amenzii. Ţări precum Austria, Franţa sau Belgia au deja de o astfel de lege, susţin iniţiatorii proiectului.

Laurențiu Dan Leoranu, deputat PNL, inițiatorul proiectului: „Neachitarea lor, aduce nerealizarea unor venituri şi persoana aceea respectivă rămâne cu datorii la bugetul local. Pe ea poţi ″să o strângi cu uşa” doar atunci când ajunge să facă o tranzacţie sau are nevoie de un act fiscal de la primărie. Sunt persoane care nu şi-au achitat ani de zile aceste amenzi prejudiciind aşadar bugetul local.” Plata amenzilor reprezintă şi o formă de disciplinare a şoferilor români, susţin iniţiatorii proiectului.

În prezent, cei care primesc o amendă de circulaţie au la dispoziţie 15 zile ca să o poată plăti pe jumătate. Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.