Ultimele știri
Acasă / alegeri 2024 / Cei mai ciudați 23 de europarlamentari care se îndreaptă spre Parlamentul European

Cei mai ciudați 23 de europarlamentari care se îndreaptă spre Parlamentul European

BRUXELLES — Ai nevoie de 23 de europarlamentari din șapte țări diferite pentru a forma o grupare politică în Parlamentul European.

Aceștia sunt cei mai sălbatici, nebunii sau de-a dreptul ciudați deputați europeni aleși weekendul trecut (n.red. – 9 iunie). Și dacă și-ar uni forțele, ar îndeplini toate criteriile pentru a-și forma propria grupare. Ei vor? Nu. Dar nu acesta este ideea aici.

Printre acestea se numără o vedetă cipriotă YouTube, un cântăreț anticorupție din Bulgaria, un măcelar grec aproape pe care nimeni nu l-a văzut vreodată și un fost șofer de curse acuzat că a făcut un salut hitlerist.

POLITICO este mândru să prezinte Grupul Kooky

De la YouTube la marele ecran… EBS. Tânărul de influență în vârstă de 25 de ani din spatele unor astfel de hituri virale pe YouTube precum „Am stat 4 zile la rând” a fost deputat în Parlament și s-a clasat pe locul al treilea în Cipru. Are 2,1 milioane de abonați pe platforma de partajare a videoclipurilor și a strâns 1 milion de vizualizări pentru videoclipul său intitulat „L-am forțat pe Elon Musk să mă îmbrățișeze” și 5 milioane pentru unul numit „Am trăit în aeroport 7 zile gratis”. Dacă îl vedeți pe aeroportul din Bruxelles, va fi pentru că se îndreaptă spre Parlamentul European, unde va fi europarlamentar independent și a spus că vrea să-și creeze propriul partid. A scris pe vlog despre detaliile intime ale despărțirii sale, dar va fi la fel de dureros de transparent când vine vorba de întâlnirile de lobby?

Galato Alexandraki — Măcelarul Traciei

Poate că acum e măcelarul din Bruxelles? Galata Alexandraki, în vârstă de 76 de ani, este un crescător de vite pensionar care conduce o măcelărie în Alexandroupolis, în nordul Greciei. Nu există fotografii cu ea online. Nici una. Dar ea este atât de cunoscută la nivel local încât nu a condus o campanie și nici nu a dat un interviu – și a câștigat totuși un loc pentru partidul naționalist. Soluție grecească, care a ajuns pe locul al doilea după Noua Democrație, afiliată PPE. Ea nu a spus încă dacă va ocupa locul.

Ilaria Salis — Antifa

Profesorul italian și activistul antifascist în vârstă de 39 de ani este acuzat de tentativă de omor, după ce ar fi atacat oameni la un eveniment de extremă dreaptă din Budapesta. Închisă în Ungaria, cazul ei a provocat un incident diplomatic când a apărut într-o sală de judecată cu brațele și picioarele în cătușe. În aprilie, Alianța Verzilor și Stângii (AVS) a anunțat că o va adăuga pe lista lor pentru alegerile europene — ideea fiind că, dacă ar câștiga un loc, Salis ar beneficia de imunitate parlamentară și, teoretic, va fi eliberată. Ea a fost aleasă și acum este protejată de imunitate.

Petras Gražulis — A fost pus sub acuzare și va fi urmărit penal

Bătrânul de 65 de ani a fost ales pentru Uniunea Poporului și Justiției din Lituania – deși rezultatele țării nu erau încă definitive la momentul publicării. Gražulis a fost pus sub acuzare anul trecut în parlamentul lituanian, după ce a votat în numele unui alt parlamentar care nu a fost prezent. I s-a interzis timp de 10 ani să candideze pentru o funcție – dar se pare că acest lucru nu se aplică alegerilor UE. Gražulis se confruntă, de asemenea, cu urmărirea penală pentru remarci homofobe. Radiodifuzorul de stat LRT l-a descris drept „unul dintre cei mai colorați politicieni din Lituania care și-a construit reputația cu cascadorii împotriva drepturilor LGBTQI”.

Afroditi Latinopoulou — Zeița rușinirii corpului

Numită după zeița greacă a frumuseții, Latinopoulou a fost dat afară din partidul Noua Democrație Greacă după ce a rușinat un prezentator de televiziune. Ea a câștigat un loc la partidul Vocea Rațiunii, care susține scutiri de taxe pe viață pentru femeile care au patru sau mai mulți copii. Ea este anti-avort și anti-imigrație și vrea să interzică membrilor comunității LGBTQI să lucreze în sistemul educațional.

Grzegorz Braun – Distrugătorul simbolurilor religioase

Membru al partidului de extremă dreaptă Confederație, are o înclinație pentru distrugerea simbolurilor religioase. El a stins în mod infam o menora de Hanukkah în parlamentul polonez, pedepsind Festivalul Luminilor drept un „cult satanic” (și s-a referit la evreii polonezi drept „dușmanii Poloniei”) și anul trecut a vandalizat un brad de Crăciun împodobit cu bolovani ce poartă UE și Ucraina. steaguri.

Sarah Knafo – Recuceritorul

În vârstă de 31 de ani, Knafo este iubita brandului francez de extremă dreapta Eric Zemmour, în vârstă de 65 de ani, și a fost aleasă pe lista partidului său Reconquista. Principalul europarlamentar al Reconquest va fi nepoata lui Marine Le Pen, Marion Maréchal, care este căsătorită cu politicianul italian Brothers of Italy, Vincenzo Sofo. Sofo nu s-a întors în Parlament de data aceasta , dar cele două cupluri ar putea merge totuși la întâlniri duble, cel puțin dacă Maréchal și Zemmour nu ar fi implicați într-o bătălie pentru controlul Reconquest, ca parte a telenovelei franceză. politică.

Alvise Pérez — influencer de extremă dreapta

Spania Luis Pérez, cunoscut sub numele de Alvise, vrea să „distrugă sistemul și să-l reconstruiască de la zero”. Cu Se Acabó la Fiesta — Partidul s-a terminat — Pérez a câștigat trei mandate în Parlament din senin, probabil în detrimentul partidului de extremă dreapta Vox. Fost liberal-democrat în Marea Britanie, are sute de mii de urmăritori pe canalele sale de pe YouTube, Instagram, Telegram și aproape orice altă platformă. Un autodeclarat procuror al „corupților și criminalilor”, el este cunoscut pentru protestele împotriva avortului, lăudându-se cu planurile de a construi cea mai mare închisoare din Europa și vizând jurnalişti și imigranţi, potrivit El Pais.

Filip Turek — Minte unică

Turek și-a dus dragostea pentru mașini la un nivel cu totul nou. Partidul său, o alianță între partidul Přísaha ceh și Motorists for Themselves, vrea să oprească introducerea monedei euro în Republica Cehă și a militat împotriva imigrației și a Green Deal-ului. Însă, pe pagina sa de Facebook, Turek evidențiază doar una dintre țintele de campanie ale partidului: anularea interdicției asupra mașinilor cu motor cu combustie. Automobilul este, potrivit lui Turek, „destinul” lui. Fost pilot de curse, el și-a făcut un nume și ca un pasionat colecționar de mașini scumpe și ca fondator și președinte al Clubului Jaguar din Republica Cehă. El a fost exclus din dezbaterile preelectorale când poliția a lansat o anchetă asupra unei imagini care părea să-l arate făcând un salut nazist.

Sibylle Berg – Artista

Berg dă jos stiloul pentru a se alătura Parlamentului European. Autor și dramaturg, Berg este cel mai recent europarlamentar care a fost ales pe biletul partidului satiric german Die PARTEI, succedându-i deziluzionatului satiric Nico Semsrott. Prioritățile lui Berg sunt supravegherea, confidențialitatea și lupta de clasă, a declarat Berg pentru FAZ . „Am atins un nivel de neînțelegere politică și socială pe care mi-aș dori să devin activ în afara cadrului strict definit al literaturii.” Cu un loc în PE asigurat, Berg nu are planuri pentru o nouă carte în curând. „Salvarea lumii este muncă manuală”, a spus Berg .

Roberto Vannacci — Generalul

Fostul ofițer din armata italiană a devenit celebru atunci când a scris un bestseller intitulat „Lumea pe dos”, în care a făcut remarci controversate despre femei, homosexualitate și imigrație. După ce a fost pus sub investigație disciplinară de către ministrul Apărării Guido Crosetto, Vannacci a devenit o față cunoscută în talk-show-urile TV italiene, unde s-a referit în mod repetat la Benito Mussolini drept „un om de stat”. Partidul de extremă dreapta Liga l-a plasat în fruntea listei în două dintre cele cinci circumscripții regionale ale țării. Există chiar zvonuri că el este gata să-l provoace pe Matteo Salvini – cunoscut drept „căpitanul” – pentru conducerea partidului. În Italia circulă o înțelepciune: un general nu primește ordine de la un căpitan.

Helmut Geuking – Familie

Ca tată, ca fiu. Geuking senior, un german care face parte din grupul PPE, i-a predat scaunul în Parlamentul European fiului său Niels în februarie. Dar acum tata Geuking s-a întors. Numele partidului lor? Ai ghicit. Petrecerea familiei.

Diana Șoșoacă – politicianul român favorit al Rusiei (în 2021)

În 2021, mass-media de stat rusă Sputnik l-a numit pe Șoșoacă politicianul anului în România. Acum vine la Bruxelles. Anti-vaxxerul a câștigat un loc în Senatul României pe biletul Alianței de dreapta pentru Uniunea Românilor, dar de atunci a fost exclus din acel partid și s-a alăturat unuia considerat și mai radical: SOS România. Șoșoacă a fost criticată pentru vizitele sale la ambasada Rusiei și pentru că a apărat o întoarcere la o „Românie Mare”, al cărei teritoriu ar acoperi și părți din Bulgaria, Moldova și Ucraina. Un proiect de lege din 2023 pe care a depus-o pentru a revendica suveranitatea asupra unor părți ale Ucrainei a adus-o pe lista de sancțiuni a țării .

Milan Mazurek — Rasist zâmbitor

Slovacul de extremă-dreapta în vârstă de 30 de ani este al doilea europarlamentar pe lista Partidului Republicii (celălalt europarlamentar al acestuia, Milan Uhrík, este prea extrem pentru grupul Identity & Democracy). Mazurek cu capul ras a fost condamnat pentru că a făcut remarci rasiste despre romii, iar un fost coleg de școală l-a citat pe Mazurek spunând că Holocaustul a fost o înșelătorie, că a zâmbit când a vizitat lagărul de exterminare de la Auschwitz și că obișnuia să meargă prin jur. bătând pe romi în tinerețe.

Petr Bystron — propagandist al lui Putin?

Numărul doi pe lista Alternativă pentru Germania a scăpat până acum de soarta candidatului principal Maximilian Krah, care a fost exclus din partid. Asta în ciuda faptului că Bystron a fost, de asemenea, subiectul raidurilor poliției și este investigat pentru că a fost piciorul unei operațiuni de propagandă pro-rusă centrată în jurul unui mijloc media numit Vocea Europei. Bystron este acuzat că a acceptat 20.000 de euro de la postul Voice of Europe, legat de Viktor Medvedchuk.

Marco Tarquinio — jurnalist anti-NATO

Scos din afara lumii politicii de liderul Partidului Democrat, Elly Schlein, Tarquinio a făcut titluri în Italia când a spus că vrea să desființeze NATO și că Ucraina ar fi trebuit să opteze pentru „autoapărare nonviolentă”. Tarquinio este fostul director al ziarului Avvenire al Bisericii Catolice și s-a opus în mod deschis dreptului la avort. Cum se va încadra într-un grup S&D care este în exterior pro-Ucraina este de ghicit oricine.

Anders Vistisen – Trump UE

Esti concediat! Asta i-a spus europarlamentarul danez de extremă-dreapta președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, la o dezbatere din aprilie, spunând că ar demite 10.000 de funcționari publici din UE dacă ar deveni șef al Comisiei. Adevăratul său concurs a fost să-și păstreze propriul loc de muncă, pe care aproape a reușit-o, după ce a primit sprijin video de la oameni ca Matteo Salvini și Marine Le Pen.

Manuela Ripa — Avocată șocată

O avocată în vârstă de 48 de ani din micul Partid Ecologic Democrat, Ripa a intrat în apă fierbinte anul trecut, când POLITICO a raportat plângeri din partea unora dintre angajații ei că i-a hărțuit. Ripa a spus că ea și biroul ei au fost „șocați” de acuzațiile anonime. Lucrurile s-au înrăutățit pentru ea la începutul acestui an, când ziarul german Die Welt a raportat că a transmis documente confidențiale din negocierile parlamentare unei companii siderurgice.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann — Bunica motociclistă

Candidatul principal al liberalilor germani, fost președinte al comisiei de apărare a Bundestag-ului, este cel mai bine cunoscut pentru opiniile sale deschise cu privire la necesitatea de a sprijini Ucraina și pentru faptul că îi place să meargă cu motocicletele. Ea a atacat cu înverșunare palmaresul Ursulei von der Leyen în campania electorală, dar a păstrat niște muniții în rezervă pentru cancelarul german Olaf Scholz, despre care spunea că are „trăsături aproape autiste”.

Hristo Petrov, vedeta pop bulgară

Cunoscut sub numele de Itzo Hazarta, artistul hip-hop a câștigat un loc în Bulgaria pentru petrecerea We Continue The Change. Melodiile sale au strâns milioane de ascultări online și au devenit coloana sonoră a protestelor anticorupție. Videoclipul piesei „I Have A Guy” îl prezintă în jurul Bulgariei, vaporizând părți corupte ale sistemului de stat bulgar.

Fredi Beleri — Primar închis

Beleri și-a sărbătorit alegerea ca europarlamentar grec pentru partidul Noua Democrație într-o închisoare din Albania. Beleri a fost ales primar al orașului de coastă albanez Himarë la doar câteva zile după ce a fost arestat pentru cumpărare de voturi. A fost condamnat la doi ani de închisoare. Politicienii greci au condamnat această mișcare drept o încercare albaneză de a frustra activitățile politice ale minorității sale grecești.

Daniel Obajtek — Mannequin PiS

“Copilul de aur ” al fostului guvern de Drept și Justiție (PiS) al Poloniei, Obajtek a fost directorul general al companiei petroliere de stat PKN-Orlen până când a fost concediat la începutul acestui an de noul guvern. Acum vine la Bruxelles, unde s-ar putea întâlni cu Michał Szczerba, care a fost ales europarlamentar pentru Platforma civică a lui Donald Tusk. În calitate de deputat, Szczerba l-a chemat pe Obajtek să depună mărturie într-un scandal de numerar pentru vize. Obajtek a refuzat, spunând că va dura timp prețios „în ultimul moment al alegerilor”.

Ivan David — Rebelul

Legislatorul și psihiatrul de extremă-dreapta ceh a votat împotriva majorității grupului său de identitate și democrație de 4.406 de ori – sau de 41 la sută din timp – în ultimul Parlament, făcându-l unul dintre cei mai mari rebeli din Parlament. Activ în cadrul comitetului pentru agricultură în timpul ultimului mandat, David a fost la Bruxelles pentru o întâlnire secretă a liderilor de extremă dreapta, alături de Geert Wilders și Marine Le Pen, săptămâna aceasta.

Acest articol a apărut prima dată in POLITICO.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.