Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Vești bune de la meteorologi. Cum va fi vremea de Paști și 1 Mai
SERPICO CRAIOVA

Vești bune de la meteorologi. Cum va fi vremea de Paști și 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile încep să crească ușor, iar până la începutul lunii mai ele se vor apropia de normalul perioadei.

Specialistii ANM anunta ca vremea începe să se încălzească treptat, iar până la începutul lunii mai valorile termice vor ajunge aproape de cele normale pentru această perioadă calendaristică. Cantitățile de precipitații vor fi la parametri normali, cu unele excepții.

La finalul săptămânii viitoare, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Potrivit meteorologilor, pe 16 aprilie valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Maximele zilei se vor situa între 11 și 18 grade Celsius, în zonele sudice valorile ajungând până la maxim 20 de grade Celsius.

Pentru românii care vor să petreacă 1 Mai la mare, ANM anunță o vreme caldă, cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Maximele se vor situat între 16 și 22 de grade, iar minimele vor oscila între 0 și 11 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi fiind anunțate în zonele montane.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Începând cu finalul acestei săptămâni, temperaturile încep să crească, astfel că luni, ele ajung la valori apropiate de normalul perioadei. Vremea se va încălzi pe întreg teritoriul României. În jumătatea estică a țării, cantitățile vor fi excedentare. În restul teritoriului, ele se vor apropia de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Vremea se va menține în limitele normale pentru această perioadă. Pe întreg teritoriul țării vremea va fi una caldă, cu excepția zonelor de munte, unde aerul va fi mai rece. Potrivit meteorologilor, în regiunile vestice și nord-vestice, cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În restul teritoriului ele se vor apropia de normalul acestui interval.

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

ANM anunță temperaturi apropiate de normalul perioadei, vremea fiind puțin mai caldă în regiunile sudice și vestice. Volumul de precipitații va fi apropiat de cel normal perioadei. Meteorologii anunță că, în regiunile extracarpatice, cantitatea ar putea fi ușor excedentară.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Specialiștii anunță o vreme caldă la începutul lunii mai, însă temperaturile nu le vor depăși pe cele normale acestei perioade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în zonele sudice și sud-vestice, iar cele mai scăzute în regiunile montane. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, potrivit evz.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.