Ultimele știri
Acasă / Administratie / Au început lucrările la cea mai modernă structură aeroportuară din România

Au început lucrările la cea mai modernă structură aeroportuară din România

În mai puțin de doi ani, lângă actualul terminal al Aeroportului International Craiova, pe o suprafață de 30.000 de mp, se va ridica cea mai modernă structură aeroportuară din România. Este cel mai complex proiect al Consiliului Județean Dolj, potrivit președintelui Cosmin Vasile.

Noul terminal de pasageri a fost proiectat astfel incat sa poata deservi un numar de 807 pasageri la ora de varf si va avea urmatoarele caracteristici:
• functiuni principale: sali de asteptare pentru curse interne si curse externe, camere pentru bagaje
• functiuni secundare: hol acces general, birouri administrative
• functiuni conexe: tehnice pentru utilitati (camera distributie electrica)
• lungime totala: 298 m/ suprafata construita la sol: 16 424.91 mp.

Terminalul de pasageri va fi dotat cu:
• echipamente aeroportuare specifice (supraveghere video, control acces, multimedia, voce date, echipamente de procesare si control de securitate a pasagerilor, bagajelor de cala si de mana etc.)
• echipamente care sa asigure facilitatile si utilitatile necesare bunei desfasurari a activitatilor de deservire a pasagerilor (benzi transportoare si carucioare bagaje), control, securitate, siguranta, precum si cu dotarile aferente pentru confortul pasagerilor care pleaca/sosesc de pe aeroport, conform standardelor europene impuse unui aeroport international

• instalatii termice, de ventilare si climatizare, sanitare si de combatere a incendiilor, instalatii electrice.
Terminalul va fi prevazut cu toate dotarile necesare traficului aerian international intra si extra comunitar, plus spatii publice de uz comercial, utilitar (zone de asteptare de termen mai lung, ghisee de servicii diverse etc.) De asemenea, va cuprinde dotarea cu mobilier in zonele plecari, sosiri, precum si zona administrativa (birouri check-in, ticketing, sala asteptare pasageri etc.).

Contractul face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova”, cod SMIS 152444, proiect finanțat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 280.518.150,47 lei fară TVA.

“Dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova face parte din strategia de dezvoltare economică a Doljului, iar atragerea finanțării europene este principala pârghie de îndeplinire a obiectivului. Valoarea proiectelor europene câștigate în ultimii doi ani și aflate în implementare depășeste 600 de milioane de lei, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

????? ????̆ ?? ????????? ? ???? ????????̆ ????̆?? ?? ?̦???????? ?????? ???????? ?? ???????????? ????????̦????? ???????.

Lucrările vor fi executate in cadrul Contractului de Proiectare şi execuţie lucrări pentru proiectul “Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova” de catre Asocierea Constructii Erbasu SA – Grup Primacons SRL – Váhostav– SK a.s. Valoarea totala a contractului este de 348.193.438,35 lei fara TVA, durata de executie fiind de 25 luni, respectiv pana in luna iunie 2024.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Show-uri unice și seri magice, pe Stadionul Ion Oblemenco: The Motans Symphonic, Y do I și TehnOpera revoluționează scena la IntenCity

(P) Craiova IntenCity revoluționează scena festivalurilor din țară cu show-uri unice, proiecte inovatoare și experiențe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.