Ultimele știri
Acasă / Administratie / Eurodeputatul MJM, vot pentru STEP, tehnologiile-cheie ale Europei. Regulamentul care aduce 5 miliarde euro la Fondul pentru producția pe baza tehnologiilor nepoluante. Plus: Executivul comunitar vrea avioane electrice și pe hidrogen
SERPICO CRAIOVA

Eurodeputatul MJM, vot pentru STEP, tehnologiile-cheie ale Europei. Regulamentul care aduce 5 miliarde euro la Fondul pentru producția pe baza tehnologiilor nepoluante. Plus: Executivul comunitar vrea avioane electrice și pe hidrogen

Comisia Europeană a propus la 20 iunie crearea platformei ”Tehnologii strategice pentru Europa” (STEP) menită să consolideze și să mobilizeze instrumentele existente ale UE pentru a acorda sprijin financiar în beneficiul investițiilor comerciale. In Octombrie, Parlamentul European și-a adoptat poziția cu privire la STEP, care va genera 160 de miliarde de euro in tehnologiile – cheie ale Europei. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, STEP urmărește să consolideze diverse programe și fonduri ale UE și să canalizeze sumele amintite în noi investiții, alături de stimulentele politicii de coeziune și de mecanismul de redresare și reziliență (RRF).

Eurodeputații pledează pentru un plus de 3 miliarde de euro pe lângă cele 10 miliarde de euro propuse de Comisie. Ceea ce aduce bugetul STEP la 13 miliarde de euro în fonduri noi.

Potrivit eurodeputatului Marian Jean Marinescu (MJM), sunt foarte putini bani pentru ceea ce ar trebui sa acopere ca finantare:

“Am votat în plenul Parlamentului European, Platforma pentru tehnologii sustenabile (#STEP), adică tehnologii care generează emisii de carbon foarte reduse.

Propunerea Comisiei implică și un buget, cu fonduri noi, de 10 miliarde euro. Sunt foarte puțini bani pentru ceea ce ar trebui să acopere ca finanțare, însă este un pas înainte.

Raportul pe care l-am votat creează o conexiune cu actul referitor la industria cu net zero emisii poluante (#NZIA), întrucât finanțează tehnologiile listate în celălalt regulament.

Vom vedea dacă această propunere a Parlamentului va fi acceptată de Consiliu. Cele 2 regulamente vor trebui să fie negociate în paralel pentru a se putea ajunge la un numitor comun.

Regulamentul STEP aduce 5 miliarde euro, care se adaugă Fondului pentru inovare, pentru a finanța producția pe baza tehnologiilor nepoluante.
Propunerea Comisiei a fost ca aceste fonduri să ajungă la statele membre care au un PIB sub media europeană. A fost o discuție foarte complicată, mulți deputați nu au fost de acord și au propus ca fondurile să fie deschise pentru toată lumea.

Ca raportor din umbră al #PPE în comisia de mediu, am reușit să obțin un procent de 75% pentru țările sărace și 25% pentru restul. La votul final, rezultatul a fost însă 50%. Propunerea Comisiei era mai bună pentru că 95% din Fondul de inovare se duce în Vestul Europei, chiar dacă majoritatea banilor vin din țările din Est, prin cumpărarea certificatelor verzi, în special pentru producția de energie electrică pe bază de cărbune.

Cu Consiliul va fi o negociere foarte complicată, dar să sperăm că până la urmă vom avea un pas înainte în ce privește finanțarea tehnologiilor pentru emisii de carbon reduse.”

Comisia europeană aspiră la aeronave cu emisii zero. Negocieri pentru transport aerian cu combustibili alternativi

Anul trecut, Comisia a lansat o alianță care are in vedere apariția aeronavelor cu emisii zero. Eurodeputatul Marinescu a precizat faptul că a negociat în această perioadă raportul inițiativă proprie a Parlamentului European, referitor la avioanele electrice:

“Aviația este sub o presiune imensă din cauza emisiilor poluante pe care le produce și sunt avansate diverse măsuri pentru limitarea transportului aerian sau înlocuirea acestuia cu transportul pe calea ferată, acolo unde există trenuri de mare viteză.

Unii dintre noi consideră însă că viitorul este al aviației cu combustibili alternativi. Tehnologia este deja disponibilă, rămâne însă de văzut de unde vom lua cantitatea de combustili alternativi necesară.

Există însă și alte tehnologii noi, care deocamdată nu pot fi puse în practică, așa cum este cazul avioanelor electrice.

Sunt raportorul grupului #PPE pentru acest document, în care sunt prezentate toate avantajele avioanelor electrice regionale, pe distanțe foarte mici, pentru că greutatea bateriilor constituie o problemă.
Deja sunt în proiectare avioane electrice pentru transport regional de 20, 24 de locuri, care ar fi foarte bune pentru conexiunile între regiuni.

Se discută în acest raport și despre avioanele hibride, care pot utiliza motorul cu combustie pentru decolare și aterizare și în zbor să folosească motoarele electrice, pentru a putea mări distanța zborului.

De asemenea, este adus în discuție și transportul urban, unde o serie de avantaje pot fi aduse de sistemul de decolare și aterizare verticală, lucru care se va întâmpla destul de repede.

Este un raport care poate să oblige Comisia să vină deja cu reglementări în acest domeniu, cu atât mai mult cu cât Agenția pentru siguranță în aviație deja lucrează la acest lucru. Să sperăm că în curând vom vedea asemenea produse în realitate.”

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.