Ultimele știri
Acasă / Administratie / Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după vizita de la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. Ministrul Apărării: Investim în unitățile militare din Craiova peste 250 de milioane de lei
SERPICO CRAIOVA

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după vizita de la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. Ministrul Apărării: Investim în unitățile militare din Craiova peste 250 de milioane de lei

Click pe video MApN

Premierul Ludovic Orban a facut azi o vizită de lucru la obiectivele militare din Garnizoana Craiova, împreună cu ministrul apărării naționale, Nicolae Ciuca. Vizita a continuat la Colegiul Militar Național (CMN) „Tudor Vladimirescu” si comandamentul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est.

“Vizita la Batalionul 26 Infanterie (B. 26 I.) „Neagoe Basarab” şi la facilităţile acestuia (inclusiv lucrările de infrastructură și zona de lucru dedicată noilor transportoare Piranha V), arata încă o dată că principala prioritate a guvernului, a premierului pentru zona Olteniei este dezvoltarea. Numai asa putem depăși această nebuloasă a subdezvoltarii in care PSD ne-a lăsat prinși intr o buclă a timpului fara sanse spre o dezvoltare accentuată cum este in Ardeal. Să nu uităm de investițiile guvernului in Craiova: proiect de infrastructură Craiova- Pitesti, bani alocați pentru spitalul regional, si nu in ultimul rand repunerea pe picioare a fabricii de Avioane din Craiova.”

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: La Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, unul din proiectele mele de suflet, construim, practic, o infrastructură nouă: săli de clasă, laboratoare, cabinete școlare, bibliotecă, săli de lectură, 480 de locuri de cazare în camere duble, săli de mese și bucătării, infirmerie cu cabinete medicale și săli de tratament, o sală de sport și o aulă cu o capacitate de 600 de locuri. Șantierul avansează cu pași repezi, pentru că ne dorim ca anul viitor, când sărbătorim 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, elevii să o facă din casă nouă.

În paralel cu șantierul liceului, la Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est și la Batalionul 26 Infanterie sunt lucrări de reabilitare și modernizare a cazărmilor. Se repară clădiri mai vechi, se construiesc altele noi, se refac împrejmuirile și sunt în execuție multe alte lucrări absolut necesare lucrului în mediul multinațional de la comandamentul brigăzii.

Investim în unitățile militare din Craiova, lucrări de construcții și modernizare, peste 250 de milioane de lei. Toți acești bani au creat sau menținut, în construcții, câteva sute de locuri de muncă, pentru câțiva ani. Indirect, de aceste investiții în Craiova beneficiază și alți întreprinzători locali care furnizează bunuri și servicii pentru constructori.

Nu ne vom opri numai la sectorul construcțiilor. Am semnat un contract de 275 de milioane de lei pe patru ani cu Avioane Craiova pentru modernizarea a 10 avioane IAR-99 Standard și intenționăm să mai semnăm unul pentru revitalizarea celor 10 avioane IAR-99 ȘOIM. Vom da, astfel, o gură de aer proaspăt județului Dolj și industriei aeronautice românești.”

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.