Ultimele știri
Acasă / Administratie / Ministrul Mediului către prefecți: anunțați primarii că au termen până pe 30 aprilie să ridice gunoaiele de pe terenurile publice!
SERPICO CRAIOVA

Ministrul Mediului către prefecți: anunțați primarii că au termen până pe 30 aprilie să ridice gunoaiele de pe terenurile publice!

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunțat, luni, ca a solicitat tuturor Unităților Administrativ Teritoriale din România sa asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică, precum și identificarea și notificarea tuturor proprietarilor care depozitează neautorizat deșeuri pe terenurile private de pe raza UAT. De altfel, ministrul Alexe a vorbit, zilele trecute, despre faptul că!aerul din București și orașele mari este din ce în ce mai poluat și că vor exista săptămânal verificări în teren, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate.

Foto GNM: Craiova

“Le-am solicitat tuturor Unităților Administrativ Teritoriale din România ca, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 și OUG 195/2005, să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică, precum și identificarea și notificarea tuturor proprietarilor care depozitează neautorizat deșeuri pe terenurile private de pe raza UAT.

Centurile marilor orașe, zonele industriale și cele limitrofe sunt sufocate de deșeuri aruncate pe domeniul public, sau pe proprietăți private, focare știute de ani de zile, un peisaj dezolant, dar totodată un real pericol pentru sănătatea publică.

În multe orașe și comune din România dacă întrebi cetățenii identifici cu ușurință 1-2-5 zone de depozite constituite ”ad hoc” și din păcate multe alte locuri în care găsești deșeuri arse sau îngropate!

De la preluarea mandatului am primit și soluționat prin Comisariatele Județene ale Gărzii de Mediu sute de sesizări din toată țara privind depozitarea neautorizată a deșeurilor, iar inspectorii au aplicat sancțiuni atât operatorilor economici privați, cât și administrațiilor locale, care, de cele mai multe ori, au tratat cu superficialitate depozitarea neautorizată”, se arată intr-o informare a cabinetului ministrului Costel Alexe, avizată de către secretarul de stat Mircea Fechet.

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Comandat de PSD Dolj, executat de HV MEDIA PRODUCTION SRL, CUI mandatar financiar 21240002. Peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.