Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / U.E.Joseph Daul, președintele PPE, mesaj de Ziua Europei: Astăzi marcăm reconcilierea unui continent și sărbătorim unitatea care ne-a făcut și continuă să ne facă mai puternici. La fel ca în 1950, Europa rămâne cel mai bun răspuns la provocările cu care ne confruntăm

U.E.Joseph Daul, președintele PPE, mesaj de Ziua Europei: Astăzi marcăm reconcilierea unui continent și sărbătorim unitatea care ne-a făcut și continuă să ne facă mai puternici. La fel ca în 1950, Europa rămâne cel mai bun răspuns la provocările cu care ne confruntăm

Europa viitorului trebuie construită prin realizări și ținând cont de moștenirea creștin-democrată a părinților fondatori ai Uniunii Europene, este mesajul transmis de președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, de ziua Europei și cu trei săptămâni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, scrie CaleaEuropeană.ro


foto:caleaeuropeana.ro

În contextul sărbătoririi Zilei Europei și al alegerile europene din această lună, care vor fi esențiale pentru construcția europeană din următorii 5 ani,președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a subliniat importanța lucrului în spiritul declarației Robert Schuman, lansată acum 69 de ani, pe 9 mai:

,,Astăzi marcăm reconcilierea unui continent și sărbătorim unitatea care ne-a făcut și continuă să ne facă mai puternici. Uniunea Europeană a protejat valorile noastre fundamentale ale democrației, libertății, toleranței și statului de drept. La fel ca în 1950, Europa rămâne cel mai bun răspuns la provocările cu care ne confruntăm. Indiferent că este vorba despre securitatea cetățenilor, de schimbările climatice sau de criza migrației, nicio țară nu poate aborda singură aceste provocări”, afirmă Joseph Daul.

Acesta îndeamnă la vigilență în raport cu populiștii, al căror program se bazează ,,pe distrugere” și care contravine solidității Uniunii Europene. În schimb, președintele formațiunii paneuropene a creștin-democraților propune concentrarea pe realizări. În acest sens, Daul oferă exemplul actualei Comisii Juncker.

,,Mai degrabă, așa cum spunea Schuman, “Europa va fi construită prin realizări concrete”. PPE a dat dovadă de leadership în timpul crizelor și a transformat provocările în reușite. În cadrul Comisiei Jean-Claude Juncker, au fost create 13 milioane de noi locuri de muncă în UE, am obținut cea mai mică rată a șomajului în ultimii 20 de ani și am reușit să diminuăm sosirile ilegale cu 85% de la începutul crizei migrației în 2015, iar Europa socială a devenit, de asemenea, o realitate”, a punctat Daul.

Politicianul mai spune că europenii trebuie să susțină Uniunea Europeană în continuare, iar liderii politici vor face eforturi să lucreze pentru pacea și prosperitatea lor.

,,Europa îmbunătățește viața oamenilor și trebuie să inspire optimism pentru viitor. După cel de-al Doilea Război Mondial, proiectul european a adus pace, prosperitate și progres și continuă să facă acest lucru. Trebuie să rămânem pe această cale și să demonstrăm concetățenilor noștri că Uniunea Europeană va oferi întotdeauna speranță și protecție “, a încheiat Joseph Daul.

Joseph Daul găzduiește summitul PPE de la Muzeul ASTRA, din Sibiu, pentru pregătirea reuniunii informale a șefilor de state și de guverne din Uniunea Europeană din cursul acestei zile, unde este așteptată definirea liniilor directoare privind parcursul Europei în următorii ani.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.