Ultimele știri
Acasă / Diverse / Exclusiv Euronews. Consecințe grave și costuri majore pentru Rusia, în cazul unei agresiuni militare asupra Ucrainei. Avertismentul șefei UE
SERPICO CRAIOVA

Exclusiv Euronews. Consecințe grave și costuri majore pentru Rusia, în cazul unei agresiuni militare asupra Ucrainei. Avertismentul șefei UE

Rusia se va confrunta cu „consecințe grave” și „costuri masive” dacă va exista vreo agresiune militară împotriva Ucrainei, a avertizat șefa UE, Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru Euronews.

Ursula von der Leyen a descris, în exclusivitate pentru Euronews English, pachetul de sancțiuni contra Rusiei, pe care Europa îl pregătește în cazul unui război.

În timp ce mișcările de trupe se amplifică, Președintele Comisiei Europene a explicat care este planul de acțiune al Uniunii Europene.

SUA susțin că Rusia a adunat peste 100.000 de militari lângă granița cu Ucraina și au avertizat că ar putea invada.

Moscova a negat că vrea un război. Acesta spune că extinderea NATO în apropierea granițelor sale reprezintă o amenințare la securitatea națională și vrea să se angajeze că Ucraina — fost parte a Uniunii Sovietice — nu se va alătura niciodată alianței militare transatlantice.

„Nu ar trebui să renunțăm niciodată la munca în diplomație”, a spus von der Leyen. „Dar suntem foarte clari că – în cazul în care va mai exista o altă agresiune militară a Rusiei împotriva Ucrainei – aceasta va avea consecințe grave și costuri masive pentru Rusia”.

Ea a spus că UE a pregătit, de asemenea, un pachet „robust” și „foarte cuprinzător” de sancțiuni pentru Moscova, dacă se va întâmpla cel mai rău scenariu.

„Până acum [pachetul] se referă la sectorul economic și financiar”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ar limita accesul Rusiei la piețele financiare ale Uniunii Europene și ar limita accesul Rusiei la bunuri și tehnologii esențiale de care are nevoie și care nu pot fi furnizate și înlocuite cu ușurință.

„După cum știm, Rusia are o economie foarte unidimensională, concentrată în mare parte pe exportul de combustibili fosili. Știm că este crucial ca Rusia să aibă acces la aceste bunuri și capital și, prin urmare, trebuie să fie în interesul Rusiei. a detensiona”.

Comentariile lui Von der Leyen vin după o întâlnire la nivel înalt, săptămâna aceasta, între președintele rus Vladimir Putin și premierul ungar Viktor Orbán la Moscova. În timpul unei conferințe de presă comună, Orbán a vorbit despre sancțiuni ca pe un „instrument fără succes” care este „condamnat la eșec”.

Ce spune Rusia?

Citește integral AICI

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Update. Foto/video de la Băilești. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la Ziua Forțelor Terestre

Președintele Partidului Național Liberal și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, va participa marți, 23 aprilie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.