Ultimele știri
Acasă / Administratie / Harta produselor cu indicație geografică din Uniunea Europeană
SERPICO CRAIOVA

Harta produselor cu indicație geografică din Uniunea Europeană

Meniul românesc: Telemeaua de Sibiu, Cârnații de Pleșcoi, Scrumbia de Dunăre afumată, Novacul afumat din Țara Bârsei, Telemeaua de Ibănești, Salamul de Sibiu, Magiunul de prune de Topoloveni, Cașcavalul de Săveni, Salata cu icre de știucă de Tulcea, Salata tradițională cu icre de crap, Plăcinta dobrogeană, Pita de Pecica.

Acestea sunt doar câteva dintre cele 75 de produse românești cu indicație protejată.

De la DOP (Denumire de origine protejată) până la IGP (Indicație Geografică Protejată), peste 3500 de indicații geografice au fost înregistrate în total în UE și nu numai!

Aceste etichete ajută la identificarea produselor a căror calitate și reputație sunt legate de originea lor geografică și garantează faptul că marca și modul de producție sunt protejate împotriva falsurilor, informează Comisia Europeană in România.

Lista tuturor produselor cu indicație geografică este disponibilă aici: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/geographical-indications-register/https://europa.eu/!Qm64FB

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

28 MARTIE | IQ DIGITAL Summit CRAIOVA. De ce va fi o zi de neratat pentru antreprenorii și comunitatea de business din sudul României?

Dragoș Stanca, fondatorul UPGRADE 100 anunță cel mai asteptat eveniment dedicat transformării digitale: Seria IQ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.