Ultimele știri
Acasă / Diverse / Breaking Italia a intrat în carantină TOTALĂ
SERPICO CRAIOVA

Breaking Italia a intrat în carantină TOTALĂ

Italia, în momentul cel mai întunecat al existenței sale, devine ZONĂ ROȘIE Foto: Arhiva Pixabay

Italia a intrat în carantină TOTALĂ, luni seară, și toți cetățenii sunt rugați de autorități să stea acasă, transmite Corriere della Sera. Guvernul a anunțat că oricine locuiește în Lombardia și în alte 14 provincii din centrul și nordul Peninsulei are nevoie de un permis special pentru a călători. Milano și Veneția sunt incluse.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat luni seara că întreg teritoriul Italiei este declarat ”zonă roșie”, afirmând că țara este în cel mai întunecat moment al existenței sale. Până acum, în Italia era 16 milioane de persoane în carantină, dar virusul s-a extins și a făcut noi victime cu o repeziciune înfricoșătoare. Numai luni s-au înregistrat alți 97 de morți. Cifra totală a celor decedați este de 463 de persoane.

Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Toți cetățenii sunt rugați de autorități să stea acasă, să nu iasă decât pentru situații de urgență sau profesionale, dacă sunt stringente, transmite Corriere della Sera. Competițiile sportive au fost deja anulate. Vor fi interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

Guvernul a extins la toate regiunile, începând de marți dimineața și până la 3 aprilie, măsurile deja active în Lombardia și în alte 14 provincii afectate de coronavirus. Măsurile fuseseră luate prin decret în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Un număr de 9172 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus, virusul afectând acum și alte țări, originea extinderii epidemiei fiind Italia.
Peste 700 de persoane se află la terapie intensivă, dintre cei afectați de noul coronavirus. (mișcareaderezistenta.ro)

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA, 30 mai – 02 iunie 2024

Joi, 30 mai 09:00 – 17:00 Muzeul Cărții și Exilului Românesc Expoziţie de artă fotografică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.