Ultimele știri
Acasă / Administratie / Primăria Craiova ia povara penalităților de pe umerii persoanelor fizice și juridice. Cine beneficiază de mica AMNISTIE FISCALă

Primăria Craiova ia povara penalităților de pe umerii persoanelor fizice și juridice. Cine beneficiază de mica AMNISTIE FISCALă

Persoane fizice si juridice din municipiul Craiova pot scăpa de plata majorărilor și penalităților de întârziere dacă își achită până în data de 15 decembrie 2019 toate obligațiile principale, inclusiv chirii, redevențe, amenzi, restante la 31 decembrie 2018, dar și toate obligațiile de plată principale restante aferente anului 2019.

Procedura pe care contribuabilii craioveni – persoane fizice și juridice, deopotrivă – o vor avea de urmat pentru anularea datoriilor accesorii ale contribuabililor pentru plățile principale restante la 31 decembrie 2018, a fost adoptata în ședința de joi, 31 octombrie 2019.

Consiliul Local al Municipiului Craiova a adoptat Hotărârea nr. 384/2019 privind aprobarea unor facilități fiscale și a procedurii de acordare a acestora. Astfel, potrivit acesteia, s-a aprobat acordarea unor facilități fiscale pentru obligațiile bugetare restante la 31.12.2018, mai mari sau mai mici de 1 milion lei, datorate bugetului local al municipiului Craiova tuturor debitorilor – persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică.

Pe această cale, instituția recomandă contribuabililor cu restanțe la impozitele și taxele locale mai vechi de 31/12/2018 posibilitatea de a beneficia de facilitățile fiscale, constând în anularea majorărilor de întârziere, depunând la sediul Direcției Impozite și Taxe notificarea ce se poate lista de pe link-ul https://www.primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/01/22323.pdf (anexa nr.1) sau ridica de la sediul Direcției Impozite și Taxe, strada Calea București nr. 51C (Piața Centrală).

Procedura de acordare aprobată de Consiliul Local se regăsește în cuprinsul Hotărârii Consiliului Local nr. 384/2019 accesând link-ul https://www.primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/01/22323.pdf.

https://www.serpico.ro/
https://www.serpico.ro/

Facilitățile constau în anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale datorate bugetului local, restante la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
a) toate obligațiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, datorate bugetului local, se sting până la data de 15 decembrie, inclusiv;
b) sunt stinse toate obligațiile bugetare principale și accesoriile datorate bugetului local cu termene de plată cuprinse între 01 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
c) debitorul să aibă depuse toate declarațiile fiscale până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
d) debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea condițiilor prevăzute la lit. a)-c), dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019, sub sancțiunea decăderii.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Marian Vasile: “Mulțumesc pentru fiecare vot tuturor craiovenilor care au trecut ieri pe la urne. Mulțumesc și craiovenilor care m-au susținut moral, dar nu au trecut pe la vot de frica sistemului!”

Rezultate parțiale la alegerile locale 2024 în Craiova. Luni, ora 15:00. Deși încă se mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.