Ultimele știri
Acasă / Administratie / Proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj intră în linie dreaptă
SERPICO CRAIOVA

Proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj intră în linie dreaptă

Au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. Drumul, care va avea o lungime de aproximativ 230 de km, este împărțit în 4 loturi, astfel încât pe măsură ce sunt finalizate Studiile de Fezabilitate să poată fi lansate cât mai eficient în licitație contractele pentru proiectare și execuție:

  • Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), are o lungime de aproximativ 70 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 28,19 milioane de lei fără TVA
  • Lotul 2 ( Drobeta Turnu Severin – Domașnea), are o lungime de aproximativ 65 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 47,79 milioane de lei fără TVA
  • Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș), are o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 25,38 milioane de lei fără TVA.
  • Lotul 4 (Caransebeș-Lugoj), are o lungime de aproximativ 50 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 18,79 milioane de lei fără TVA.

Durata Contractelor pentru realizarea Studiilor de fezabilitate este cuprinsă între 18 și 26 de luni, a anunțat viceprim- ministru Sorin Grindeanu.

“Proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj intră în linie dreaptă! Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a mai făcut un pas spre realizarea acestui obiectiv!

Drumul de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj prinde contur! Dacă pe drumul expres Craiova-Târgu-Jiu, din care face parte și lotul Craiova-Filiași, se lucrează deja, pentru șoseaua de mare viteză Filiași-Lugoj se arată un interes major. Compania de Drumuri a primit 28 de oferte pentru proiectarea drumului.

Astăzi (19 iulie-n.r.), până la termenul limită, au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. Șoseaua va avea o lungime de aproximativ 230 de km și este împărțită în 4 loturi, pentru eficientizarea contractelor de proiectare și execuție.

Pentru fiecare dintre cele patru loturi, sunt termene rezonabile, cuprinse între 18 și 26 de luni. Pentru Lotul 1, între Filiași și Drobeta Turnu Severin, cu o lungime de aproximativ 70 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 28,19 milioane de lei fără TVA, vorbim de un termen de 18 luni.

Lotul 2, cel cuprins între Drobeta Turnu Severin și Domașnea, cu o lungime de aproximativ 65 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 47,79 milioane de lei fără TVA, are un termen de 26 de luni.

Lotul 3, dintre Domașnea și Caransebeș, are o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 25,38 milioane de lei fără TVA. Pentru acest tronson, termenul pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 22 de luni.

Lotul 4, Caransebeș-Lugoj, are o lungime de aproximativ 50 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 18,79 milioane de lei, fără TVA, cu un termen de 18 luni”, a anunțat deputat Ștefan Stoica, președintele PNL DOLJ.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.