Ultimele știri
Acasă / Politica / Un nou început pentru România, o mare responsabilitate pentru PNL
SERPICO CRAIOVA

Un nou început pentru România, o mare responsabilitate pentru PNL

“Partidul Național Liberal a reușit, astăzi, să coaguleze în jurul său o majoritate parlamentara care a învestit Guvernul condus de Ludovic Orban, demonstrând astfel că are capacitatea de a uni și de a responsabiliza forțele politice pentru o Românie Normală. Am reușit, umăr la umăr cu președintele Klaus Iohannis și alături de aliații noștri, să dărâmăm, în 10 octombrie, cel mai nociv Guvern din istoria României, guvernul PSD-Dăncilă.

Iată că, astăzi, planul de schimbare a Guvernului PSD, pus în aplicare de PNL, sub comanda președintelui Ludovic Orban, s-a desăvârșit prin învestirea guvernului liberal. Este o victorie a rațiunii, a bunului simț, o victorie care înseamnă o descătușare a tuturor tensiunilor acumulate în societatea românească în ultimii 3 ani și jumătate, o victorie a românilor care, încă de la alegerile europarlamentare din 26 mai, s-au exprimat asupra legitimității guvernului PSD, o victorie ce înseamnă șansa unui nou început pentru România.

Înțelegem că acesta victorie, dincolo de entuziasmul firesc al momentului, presupune asumare unei mari responsabilitati, aceea de a conduce Romania într-un moment dificil. După cum preciza și președintele PNL, Ludovic Orban, premierul învestit al României, PSD a lăsat, cu premeditare, în fiecare sector cel puţin două, trei bombe, care ar urma să explodeze în viitorul apropiat şi pe care noi va trebui să le identificăm şi să le dezamorsăm. Conștienți de dezastrul lasat în urmă de PSD, ne-am asumat pentru România să refacem echilibrele macro-economice, să restabilim încrederea românilor în instituțiile publice prin depesedizarea si preofesionalizare lor și, nu în ultimul rând, sa redobândim încrederea partenerilor noștri strategici în parcursul european şi euro-atlantic al României.

Nu ne îmbătăm cu apa rece, nu ne culcam pe o ureche, PSD rămâne un adversar redutabil care ne va ataca, așa cum numai el știe să o facă, prin minciuni și invenţii. Războiul nu s-a terminat. Avem datoria să asigurăm stabilitatea țării, să guvernăm drept și să ducem marile proiecte de dezvoltare în prim-planul acțiunilor noastre. Făcând toate aceste lucruri, vom câstiga alegerile locale şi parlamentare și, ceea ce acum înseamnă un guvern de tranziție, începând cu anul 2020, prin anticipate sau la termen, se va transforma într-o guvernare liberală de succes pentru urmatorii ani.

Nu în ultimul rând, doresc să reafirm faptul că alegerile prezidențiale din 10 noiembrie reprezintă un moment crucial pentru viitorul României. Partidul Național Liberal este determinat în susținerea președintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat și dorim să invităm alături de noi fiecare cetățean cu drept de vot care își dorește o Românie Normală,” a declarat, dupa învestirea guvernului, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

INJECȚIA PENALĂ – Pas hotărâtor al DNA. Parchetul anticorupție cere ridicarea imunității fostului premier PNL Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru sulfuroasa afacere a vaccinurilor anti-Covid. Cîțu, Voiculescu și Mihăilă sunt acuzați de abuz in serviciu cu prejudiciu de peste 1 miliard euro adus statului

Dosar-bomba deschis de DNA! Parchetul anticoruptie cere ridicarea imunitatii fostului premier Florin Citu (foto 2) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.