Ultimele știri
Acasă / Administratie / Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a promulgat astăzi Legea pentru Prevenirea și combaterea cancerului

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a promulgat astăzi Legea pentru Prevenirea și combaterea cancerului

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru prevenirea și combaterea cancerului. Acesta a transmis că sănătatea nu trebuie să reprezinte niciodată o miză electorală.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României Klaus Iohannis a semnat miercuri, 2 noiembrie, decretul privind promulgarea Legii pentru prevenirea și combaterea cancerului.

“Îmi face plăcere să găzduiesc astăzi, la Palatul Cotroceni, evenimentul care marchează semnarea decretului de promulgare a legii prin care se aprobă Planul Național de Prevenire și Combatere a cancerului. […] Apreciez foarte mult modul în care toți cei responsabili de promovarea actului normativ au înțeles apelul transmis în urmă cu mai puțin de 11 luni, cu ocazia lansării proiectului acestui plan. […] Mă bucur să constat că interesul pacientului a fost prioritar. Sănătatea nu este și nu trebuie să reprezinte niciodată o miză electorală sau un prilej pentru demagogie și oportunism politic”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

Vă reamintim, în 20 octombrie, Planul Național de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlamentul României, devenind lege. Acesta va fi implementat din 2023.

Odată cu adoptarea Planului Național, bugetul pentru lupta împotriva cancerului va fi suplimentat. Se vor aloca mai mulți bani pentru tratamente inovatoare și pentru îngrijirea paliativă. se vor încheia parteneriate cu psihologi și nutriționiști care îi vor ghida pe bolnavii de cancer, va fi elaborat un plan de educație și prevenție și se va investi în cercetare. În plus, se vor pune bazele unei rețele interconectate la nivel național și european care să faciliteze îngrijirea pacienților.

foto: Centrul de Oncologie și Radioterapie SF. Nectarie Craiova

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.