Ultimele știri
Acasă / Administratie / Update. Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Orban insistă că îi trimite lui Cîțu demisia de la Cameră: Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu sau alt PSD-ist
SERPICO CRAIOVA

Update. Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Orban insistă că îi trimite lui Cîțu demisia de la Cameră: Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu sau alt PSD-ist

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de sâmbătă în fața actualului lider al partidului, Ludovic Orban. Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, iar Orban, 1.898 de voturi.

Orban insistă că îi trimite lui Cîțu demisia de la Cameră: Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu sau alt PSD-ist

Ludovic Orban își va înainta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților către PNL, nu către Cameră. Astfel, plecarea lui din respectiva funcție va fi lăsată la mâna lui Florin Cîțu, scrie digi24.ro.

UPDATE 13.35. “Luni, la 9, președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorității și a câștigării funcției de președinte al Camerei de PNL, cu alt candidat. Dacă eu îmi depun luni demisia la Cameră, marți sau miercuri se organizează alegeri pentru funcția de președinte al Camerei.

Acum, e risc major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Eu sunt membru al PNL, obiectivul meu e ca această funcție să rămână unui deputat al PNL. Demisia e un act unilateral, decizia mea e irevocabilă, dar eu sunt membru al PNL și nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu președinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida.

Dacă se fac alegeri la Cameră azi, PNL nu are nicio garanție că poate păstra președinția Camerei. Dacă se fac alegeri azi, se alege PSD în fruntea Camerei. Eu nu fac cadouri PSD, de-aia demisia e la dispoziția lui Florin Cîțu, pentru a opera când avem garanția că funcția rămâne la PNL”, a declarat duminică Orban, citat de digi24.ro.

Ludovic Orban vrea să lase posibilitatea PNL să ducă negocierile necesare pentru a păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților, înainte ca demisia lui să producă efecte. Astfel, Florin Cîțu va putea decide exact în ce moment îl va îndepărta pe Ludovic Orban de la Camera Deputaților.

Orban a anunțat, sâmbătă, după pierderea alegerilor din PNL că demisia lui din funcția de președinte al Camerei Deputaților se va afla, luni dimineață, pe masa noului lider PNL, Florin Cîțu.

“Nu la mine trebuie să-și dea demisia, ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul”, a spus Florin Cîțu la Digi24, sâmbătă seară. El a afirmat că președinția Camerei Deputaților “rămâne la PNL” și că deocamdată va fi numit un interimar.

“Ludovic Orban are un loc important în PNL. Este un om cu o experiență politică foarte mare, un om care are un vot în Biroul Executiv. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare, și pe negocieri și pe tot ce e important”, a spus Cîțu, citat de Digi24.


Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA, 30 mai – 02 iunie 2024

Joi, 30 mai 09:00 – 17:00 Muzeul Cărții și Exilului Românesc Expoziţie de artă fotografică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.