Ultimele știri
Acasă / Diverse / Actualizări live din Ucraina: Rusia începe invazia de pe uscat și pe mare

Actualizări live din Ucraina: Rusia începe invazia de pe uscat și pe mare

Zonele din Ucraina au fost atacate joi dimineață. Președintele Biden a condamnat acțiunile președintelui Vladimir Putin, spunând că va vorbi cu poporul american joi.

Foto: nytimes.com

Vladimir Putin, președintele rus, a declarat în această dimineață devreme începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Câteva minute mai târziu, au fost vizibile explozii mari în apropiere de Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei. Explozii au fost raportate în Kiev, capitală și în alte părți ale țării. Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat că trupele ruse au aterizat la Odesa și trec granița.

Ambasadorul Rusiei la ONU a spus că țara nu vizează poporul ucrainean, ci „junta” aflată la putere. Ministerul rus al apărării a declarat că folosește „arme de înaltă precizie” pentru a dezactiva infrastructura militară ucraineană, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și avioanele, potrivit rapoartelor din RIA Novosti, agenția de presă operată de statul rus. Cu câteva ore mai devreme, Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei, a cerut Rusiei să evite războiul, făcând apel direct la istoria și cultura comună a poporului rus și a națiunilor lor. „Ascultă vocea rațiunii”, a spus el devreme în această dimineață la Kiev. „Poporul ucrainean vrea pace”. El a spus că a încercat să-l contacteze pe președintele rus Vladimir Putin, dar a fost întâmpinat cu tăcere.

De la Casa Albă: Președintele Biden a descris acțiunile lui Putin drept un „război premeditat ales care va aduce o pierdere catastrofală de vieți și suferință umană”. El a promis că va „trage Rusia la răspundere”. Sancțiuni: U.E. sancțiunile vor viza cercul apropiat al lui Putin, iar președintele Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva unei subsidiare a companiei Gazprom, controlată de Kremlin, care construiește conducta Nord Stream 2. Administrația Biden pregătește, de asemenea, o interdicție a exporturilor de tehnologie americană în Rusia. Probabil vor urma mai multe sancțiuni. Din Opinie: Putin face o greșeală istorică, scrie Madeleine Albright, secretarul de stat al SUA din 1997 până în 2001. Sursa: nytimes.com

Ucrainenii fug mai aproape de Polonia, țară NATO, după ce Rusia dictatorului Putin a atacat mai multe orașe din sudul și estul țării. foto: New York Times.

Vezi câteva dintre primele imagini cu trupele ruse care intră în Ucraina, verificate de The New York Times. Imagini surprinse de camerele de securitate la un punct de trecere a frontierei joi dimineață arată vehicule militare rusești intră din Crimeea: Follow live update

Urmărește actualizări live din Ucraina:

https://nyti.ms/3JPcd54 F

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ringo Dămureanu: “Am votat pentru familie, am votat pentru viitorul tinerei generații”

Ringo Dămureanu, candidatul AUR la Consiliul Județean Dolj, a votat la ora 12,00, la Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.