Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Craiova. Mircea Geoană – vizită oficială la Brigada Multinațională Sud-Est. Galerie foto

Craiova. Mircea Geoană – vizită oficială la Brigada Multinațională Sud-Est. Galerie foto

Secretarul general-adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, a efectuat vineri, 7 aprilie 2023, o vizită la Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova.

Oficialul NATO s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, cu echipa de comandă a brigăzii, precum și cu militari români și ai contingentelor din Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord, activitatea desfășurându-se in incinta Batalionului 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab”.

Foto: Biroul Relații Publice/ Brigada Multinațională Sud-Est/ Cătălin DINU

“Am făcut astăzi o vizită la Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova, unde m-am întâlnit cu reprezentanți ai conducerii MApN, cu echipa de comandă a Brigăzii și cu militarii români și ai contingențelor din Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord – parte a prezenței înaintate NATO.

E important să continuăm să antrenăm interoperabilitatea trupelor aliate, precum și să creștem capacitatea de reacție și pregătire pentru a lupta în contextul actual de securitate.

De aceea este atât de important să investim mai mult în apărarea popoarelor noastre, a cetățenilor noștri și să ne asigurăm că facem tranziţia, pentru membrii mai noi, de la echipamente de tip sovietic la cele de standarde NATO.Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab, Scorpionii Roșii, la sediul căruia am fost astăzi, în Craiova, a servit cu demnitate, curaj și devotament interesele României, în misiuni sub egida ONU, NATO și UE. A fost o mare bucurie pentru mine să mă aflu astăzi alături de militarii noștri”, a spus Secretarul General Adjunct Mircea Geoană.

Tot astăzi, Secretarul General Adjunct NATO Mircea Geoană a susținut o prelegere pe teme economice la Universitatea din Craiova.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București și NET/New Economy Trust și s-a desfășurat sub tema „??????̦??, ???????????? ?̦? ?????????? – ?? ?? ???????? ?? ??̆???? ?? ?? ??? ????? ????????”.

La conferință au participat reprezentanți ai mediului academic și ai administrației locale.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.