Ultimele știri
Acasă / Justiție / Curtea de Apel Craiova a decis: Adopția Sorinei, fetița din Baia de Aramă, rămâne valabilă
SERPICO CRAIOVA

Curtea de Apel Craiova a decis: Adopția Sorinei, fetița din Baia de Aramă, rămâne valabilă

Magistraţii Curţii de Apel Craiova a respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. Astfel, adopţia rămâne valabilă.

Momentul in care procurorul Maria
Pițurcă ia cu forta copilul de la fosta familie maternala.

Surse apropiate procesului au declarat pentru Evenimentul Zilei că magistrații Curții de Apel Craiova au respins ca inadmisibilă cererea procurorului general, iar decizia este definitive.

Tot joi, CSM a decis ca procuroarea Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova își poate exercita profesia. Pe numele magistratului Inspecția Judiciară a deschis o acțiune disciplinară și a solicitat suspendarea din funcție.

Maria Piţurcă/ foto:evz.ro

Totodată, procuroarea face obiectul unei anchete la Secția de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție, unde s-a prezentat joi pentru a fi audiată. Pe data de 10 iulie, SIIJ a dispus începerea urmăririi penale pentru purtare abuzivă în cazul procuroarei Maria Piţurcă. Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de poliţişti la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă.

În imaginile înregistrate de soţul femeii, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune „mama”. În imagini apare şi procurorul Maria Piţurcă, ce pare să o bruscheze pe fetiţă.

Ulterior, Maria Piţurcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe şi să o predea tatălui adoptiv.

Iniţial, procurorii de la SIIJ au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, dar şi modul în care Maria Piţurcă a efectuat percheziţia la locuinţa asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei.

De asemenea, Maria Piţurcă este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru săvârşirea unor abateri disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

EVZ: Cazul Sorina. Decizie definitivă! Unde ajunge fetiţa până la urmă? Update

blob:https://a1.ro/f592dbdd-8cd2-4477-8327-4fd7c8325c5e
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ofertele de preț pe piața energiei au scăzut brusc, după ce Comisia Europeană și-a exprimat suspiciuni în legătură cu nivelul prețurilor din România. Comisia analizează dacă schema de plafonare-compensare a prețului energiei este legală

Problema prețurilor foarte mari ale energiei din România au ajuns și în atenția autorităților europene. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.