Ultimele știri
Acasă / Administratie / EXIT POLL. Rezultate alegeri locale 2020 Craiova/Dolj: Olguța Vasilescu (PSD) 34,5 %. Nicolae Giugea (PNL) 29%. Cosmin Vasile (PSD), dat câștigător la Consiliul Județean
SERPICO CRAIOVA

EXIT POLL. Rezultate alegeri locale 2020 Craiova/Dolj: Olguța Vasilescu (PSD) 34,5 %. Nicolae Giugea (PNL) 29%. Cosmin Vasile (PSD), dat câștigător la Consiliul Județean

Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Craiova, pentru funcția de primar, valabile pentru ora 19.30: 

Primăria Craiova

  1. Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%
  2. Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29 %
  3. Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%
  4. Săuleanu B. Lucian, USR-PLUS 13,4 %
     
Sursa: digi24.ro

„Le mulțumesc tuturor craiovenilor care s-au prezentat astăzi la vot, le mulțumesc tuturor doljenilor. Conform rezultatelor exit-poll, la ora actuală avem funcția de primar al Craiovei pentru PSD, avem, de asemenea, președintele Consiliului Județean câștigat de PSD. La Consiliul Local al Municipiului Craiova și la Consiliul Județean Dolj, suntem partidul aflat pe primul loc în preferințele craiovenilor și doljenilor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au votat astăzi, le mulțumim și militanților care, în această perioadă de campanie electorală, au fost alături de noi, mai ales că a fost, cred eu, cea mai mizerabilă campanie electorală din ultimii 20 de ani. Eu, cel puțin, așa ceva nu am mai trăit până acum, însă cu siguranță că mesajul nostru a ajuns la electorat.

Aș vrea să îi rog pe colegii noștri care se află la ora actuală în secțiile de votare să rămână mobilizați până în momentul semnării procesului-verbal, după care îi așteptăm la sediu și, cu siguranță, de săptămâna viitoare, după ce vom primi mandatele de aleși locali, vom pune în practică programul pe care l-am promis craiovenilor și doljenilor pentru următorii 4 ani“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, după încheierea procesului electoral.

Consiliul Județean Dolj

Vasile Cosmin (PSD), dat câștigător la Consiliul Județean Dolj.

“Din informațiile pe care le avem, am câștigat președinția Consiliului Județean Dolj. Partidul Social Democrat are cel mai bun scor pentru lista de consilieri județeni, iar marea majoritate a primăriilor din județ au fost câștigate de către reprezentanții PSD.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor care astăzi s-au prezentat la urne, atât celor care ne-au votat, cât și celor care nu ne-au votat.

Așa cum și până acum, înainte și în timpul campaniei electorale, am fost prezent în cele mai multe comunități din județul Dolj, și în perioada următoare mă voi afla în fiecare localitate și, împreună – Consiliul Județean și primăriile –, vom desfășura în continuare proiecte pentru dezvoltare, vom atrage fonduri europene, vom face tot ceea ce este posibil pentru a ne pune în practică programul electoral și a aduce o viață mai bună tuturor doljenilor”, a anunțat Cosmin Vasile.

Publicată de Alexandru Gîdăr pe Duminică, 27 septembrie 2020

Alexandru Gîdâr, candidatul PNL la Consiliul Județean Dolj: “Vă mulţumesc tuturor celor care aţi mers astăzi la vot, în aceste condiţii speciale! Aşteptăm rezultatele numărătorii paralele din secţiile de votare. Eu sper că vom putea să schimbăm Doljul din judeţul roşu într-o zonă normală. Am plecat pe acest drum împreună cu echipele noastre, tocmai pentru a scoate Doljul din zona de sărăcie, din zona de subdezvoltare în care se află.

Mă bucur că şi-au dat seama şi conducătorii PSD şi astăzi, în declaraţiile publice, au recunoscut că ne aflăm într-o zonă de sărăcie şi că vor şi dumnealor să scoată Doljul din sărăcie, dar nu au făcut-o timp de 30 de ani. Votul craiovenilor şi votul doljenilor va demonstra că îşi doresc o societate normală şi dezvoltată. Că vor să fie în rândul altor judeţe, altor oraşe din România, din Europa.

Aşteptăm rezultatul numărătorii paralele, îi rugăm pe colegii noştri care sunt în secţiile de votare să nu slăbească vigilenţa, pentru că astăzi am constatat practici de secolul al XIX lea, pe care le vedeam la Caragiale: mai multe buletine de vot, buletine gata ştampilate pentru un anumit candidat. De aceea este nevoie ca dumnealor să fie foarte atenţi şi să îşi facă o numărătoare reală a ceea ce s-a votat.”

Nicolae Giugea (PNL), candidat la Primăria Craiova: “Craiovenii au decis cum vor să arate orașul în următorii patru ani. Cei care au refuzat cu îndărătnicie orice alianță de dreapta și au declarat că ei câștigă singuri, stradă cu stradă, acum culeg roadele atitudinii lor. Sper să nu persiste în aceeași idee și în Consiliul Local și să nu facă alianță cu PSD, așa cum au sugerat la un moment dat.

Le mulțumesc craiovenilor care m-au votat și tuturor celor care au fost alături de mine în această campanie atât de dificilă. Voi rămâne ancorat în problemele orașului și voi căuta să mă implic la fel ca până acum în rezolvarea lor.”

Începutul unei guvernări locale de succes.

ℹ️ Pentru prima oară, după 30 de ani, PNL înregistrează o victorie clară în alegerile locale şi pentru prima oară PNL învinge PSD-ul fără drept de apel. ℹ️ Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a mulţumit românilor pentru prezenţa la vot.Ludovic Orban: ”Aceste alegeri locale sunt doar începutul unei guvernări locale de succes și, de asemenea, începutul unei guvernări liberale de 4 ani, care să schimbe la faţă, profund, în bine, România.Oamenii au nevoie, cu adevărat, de administratori pricepuți, de oameni serioși, competenți care să ducă la bun sfârșit proiectele de dezvoltare de care are nevoie fiecare comunitate locală și România în ansamblu său.”

Publicată de PNL DOLJ pe Duminică, 27 septembrie 2020

Silviu Bratu, candidatul USR-PLUS la CJ DOLJ: “Nimic nu va mai fi la fel în politica din Dolj! Alianța USRPLUS a candidat pentru prima dată la alegerile locale și va trimite oameni în consiliile locale și consiliul județean care să reprezinte interesele locuitorilor și nu ale partidelor, interesele comunităților și nu cele de grup. Vă mulțumesc pentru fiecare vot în parte!”

Stire in curs de actualizare

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.