Ultimele știri
Acasă / Administratie / Stadionul de Atletism din Craiova, singura arenă din ţară omologată categoria II, a fost inaugurată
SERPICO CRAIOVA

Stadionul de Atletism din Craiova, singura arenă din ţară omologată categoria II, a fost inaugurată

Stadionul de Atletism, cu o capacitate de peste 5000 locuri pentru spectatori, a fost inaugurat marţi seara, 25 august 2020. La eveniment au fost prezente personalităţi ale sportului si atletismului românesc, dintre care amintim Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Mihai Covaliu – preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Paula Ivan, Maricica Puică, Florin Florea-presedintele Federatiei Nationale de Atletism si multi altii.

Fosta atletă Gabriela Szabo: “Este o mare bucurie pentru noi atleţii să vedem astăzi această bijuterie unde sportivii din România pot să vină aici să se pregătească. Noi astăzi ne bucurăm de normalitate. Cred că aceasta ar trebui să fie normalitatea la nivel de România şi să mergem peste tot şi să vedem stadioane construite, piste de atletism să fie acolo unde trebuie, să fie iar atleţii să aibă unde să se pregătească pentru marile competiţii ale lumii”..

“Primăria Craiova a considerat că performanța trebuie încurajată și răsplătită, și astfel, am construit cea mai frumoasă și una dintre cele mai mari arene de atletism din România, ce va putea găzdui inclusiv competiții europene de categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II. Sunt două piste gata de folosire – una la standarde competiționale, de 400 metri, dar și cea de warm-up, fiecare cu instalație de nocturnă separată. Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi și vor utila nu doar pista mare, ci și pista de warm-up, iar vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

La eveniment a luat parte şi fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, initiatoarea proiectului: „Este cel mai frumos stadion de atletism din România, cel mai bine dotat, singurul stadion doar de atletism din România şi singurul care poate să găzduiască competiţii internaţionale. Cred că atleţii craioveni care s-au chinuit foarte mult în aceşti ani prin parcuri, prin grădinile Craiovei ca să se antreneze îşi dau seama că a meritat această aşteptare, pentru că noi, după demolarea pistei de atletism de pe Stadionul “Ion Oblemenco”, le-am promis tuturor că vom avea un stadion de top, ceea ce iată că se întâmplă. Credem că acesta va revitaliza atletismul într-o zonă cunoscută pentru marii atleţi pe care i-a avut”.

Valoarea totală a lucrărilor de execuţie este de 46.518.437,56 lei cu TVA si este o investiție a autorităţilor locale din Craiova.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.