Ultimele știri
Acasă / Administratie / USR Craiova l-a ales pe Adrian Claudiu Prisnel candidat pentru Primărie, iar filiala PLUS pe avocatul Lucian Bernd Săuleanu. Care dintre cei doi va fi candidatul unic anunțat de Cioloș?
SERPICO CRAIOVA

USR Craiova l-a ales pe Adrian Claudiu Prisnel candidat pentru Primărie, iar filiala PLUS pe avocatul Lucian Bernd Săuleanu. Care dintre cei doi va fi candidatul unic anunțat de Cioloș?

În urma votului Adunării Generale a filialei USR Craiova, deputatul de Dolj, Adrian-Claudiu Prisnel a fost ales candidatul USR pentru Primăria Craiova. Propunerea PLUS Dolj pentru Primăria Craiova este prof. dr. av. Lucian Bernd Săuleanu.

In perioada urmatoare vom asista la o luptă aprigă intre sustinatorii lui Sauleanu si cei ai lui Prisnel. La sfarsitul anului trecut, Cioloș anunta ca Alianta USR-PLUS va avea candidati unici pentru toate localitatile din Romania.

Foto: Alianta Dan Barna si Dacian Ciolos

“Acesta a fost planul nostru, sa ne concentram pe alegerile prezidentiale in acest moment. Fiecare dintre cele doua partide din alianta, si PLUS, si USR, sa-si pregateasca potentialii candidati care sa inceapa sa se prezinte si imediat dupa alegerile prezidentiale dintre candidati vom alege un candidat al aliantei”, anunta presedintele PLUS, Dacian Ciolos.

Desemnarea unui candidat unic al Aliantei nu este insa batuta in cuie. In filialele unde exista neintelegeri se va merge pe negociere, conform protocolului intern al Aliantei. Ori, la Dolj, este evident faptul ca cele doua formatiuni nu se prea inteleg. Cei de la PLUS Dolj au anuntat deja ca urmeaza “negocieri cu colegii de Alianță din USR Dolj”, anunt ce sustine discutiile de culise privind neintelegerile dintre filialele USR si PLUS.

“Imediat dupa alegerile prezidentiale, in toate filialele USR-PLUS, vom finaliza activitatile de identificare a candidatului unic al aliantei si vom avea peste tot candidati, dar in lunile care urmeaza, pana la locale, vor fi foarte prezenti in dezbaterea publica interna”, anunta si presedintele USR, Dan Barna.

Mai mult, la inceputul lunii ianuarie 2020, Dan Barna și Dacian Ciolos au anuntat ca USR și PLUS vor fuziona și vor deveni, astfel, un singur partid. Congresul care ar urma să definitiveze unirea celor două formațiuni va fi organizat în iulie, dacă vor avea loc alegeri anticipate, iar dacă nu, anul viitor, anuntau cei doi lideri.

La Craiova, problema se pune dacă întreaga opoziție, adică și PNL, vor desemna un candidat comun. Or, această discuție este foarte departe de a se fi lămurit între conducerile filialelor celor trei partide, cu atat mai mult cu cat intelegerea pentru “candidatul unic al Aliantei” nu este agreata de conducerea filialei USR, spun surse politice.

Pana la negocieri, USR si PLUS isi prezinta public candidatii desemnati.

“Craiova are nevoie de o nouă administrație, de o nouă viziune, de o politică făcută în interesul cetățeanului, nu în interesul baronilor locali. Înlăturarea actualei administrații, ineficientă și căpușată, va fi o luptă grea care va necesita un efort de echipă din partea tuturor forțelor de dreapta și nu numai, care își doresc cu adevărat binele acestui oraș. Succes Adrian Prisnel! Craiova, în sfârșit, are cu cine!”, a anunțat conducerea filialei locale a USR.

USR si PLUS, in faza negocierilor

Si Partidul Libertate, Unitate și Solidarite (PLUS)– Filiala Dolj – a finalizat procesul de desemnare a candidaților pentru alegerile locale. Astfel, pentru Primăria Craiovei, propunerea PLUS Dolj este prof. dr. av. Lucian Bernd Săuleanu, se arată într-un comunicat al Biroului Filialei Județene PLUS Dolj.

In continuare, PLUS Dolj va participa prin negocieri cu colegii de Alianță din USR Dolj la definitivarea listelor comune și la desemnarea candidaților unici pentru funcțiile de primar al municipiului Craiova, respectiv președinte al Consiliului Județean Dolj, se mai arată în comunicatul formatiunii politice.

De asemenea, atât PLUS Dolj, cât și USR Dolj urmează să identifice candidați dedicați și competenți în cât mai multe localități din cadrul județului.

„Suntem convinși că împreună cu oamenii pe care am reușit să îi atragem alături de noi, prin forța și determinarea noastră, a Alianței USR PLUS, și prin împlicarea activă a cetățenilor, vom reuși să contribuim decisiv la schimbarea în bine a județului Dolj”, a mai anunțat Biroul Filialei Județene PLUS Dolj.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.