Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / #podcast RepublicaTV. Dialoguri cu Maria Staicu: Importanta unui dascal in modelarea personalitătii elevului, dincolo de latura informativă a educatiei
SERPICO CRAIOVA

#podcast RepublicaTV. Dialoguri cu Maria Staicu: Importanta unui dascal in modelarea personalitătii elevului, dincolo de latura informativă a educatiei


Meseria de profesor are o importanta deosebita pentru cel are o practică. Dascalul are acces direct la sufletele copiilor, iar de aceasta depinde întreaga evoluție a personalitatii lor. Scopul educatorului este să-și învețe elevii cum să gândească, nu ce să gândească. A avea succes în activitatea educativă constă în a fi un profesor reflexiv, spun specialistii care studiaza relatia profesor – elev.

Trăsătura cea mai importantă a unui profesor reflexiv este responsabilitatea, incluzând aici și ideea de responsabilitate din punct de vedere moral. Ca urmare, un astfel de cadru didactic este un profesor atent, creativ și dinamic, dispus să-și revizuiască și modernizeze în mod continuu activitatea.

Lucia Dincu, profesor de istorie la Liceul de Arte “Marin Sorescu”, este prezenta la cel mai nou #podcast “Oameni care inspiră comunitatea”. A condus multi ani institutia de invatamant si a reusit sa vada care este veriga slaba in actul educational, in relatia profesor-elev. În episodul de astăzi, la “Dialoguri cu Maria Staicu”, vorbim despre cat de important este profesorul in modelarea personalitătii elevului, dincolo de latura informativă a educatiei.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

28 MARTIE | IQ DIGITAL Summit CRAIOVA. De ce va fi o zi de neratat pentru antreprenorii și comunitatea de business din sudul României?

Dragoș Stanca, fondatorul UPGRADE 100 anunță cel mai asteptat eveniment dedicat transformării digitale: Seria IQ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.