Ultimele știri
Acasă / Administratie / Angajaţii din asistenţă socială îi solicită lui Ciolacu ”deblocarea urgentă” a posturilor. Sindicaliștii iau în calcul greva generală

Angajaţii din asistenţă socială îi solicită lui Ciolacu ”deblocarea urgentă” a posturilor. Sindicaliștii iau în calcul greva generală

Salariaţii din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului solicită premierului Marcel Ciolacu şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Simona Bucura-Oprescu, deblocarea de urgenţă a angajărilor în acest sector de activitate. Ei susţin că deficitul de personal în asistenţa socială este de 40% și anunţă că iau în calcul declanşarea unei greve generale.

Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului PRO ASIST anunţă, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, că solicitarea privind deblocarea angajărilor în acest sector de activitate este ”un ultim demers”, premergător strângerii de semnături pentru greva generală, relatează News.ro, citat de realitatea.net.

”De mai mult timp, FNS PRO ASIST trage semnale de alarmă cu privire la faptul că sistemul de asistenţă socială, în mod deosebit serviciile sociale rezidenţiale (pentru persoane adulte cu dizabilităţi, pentru persoane vârstnice dar şi pentru copii), au deficit de personal, atât personal de specialitate, dar şi personal de îngrijire care la acest moment este situat la 40% din necesar.

Recomandările şi măsurile lăsate de instituţiile care au efectuat controale în anul 2023 la furnizorii publici de servicii sociale, au vizat angajarea de personal şi din acest motiv considerăm imperios necesară deblocarea angajărilor şi în sistemul de asistenţă socială”, se arată în comunicatul sindicatului.

Potrivit sursei citate, lipsa de specialişti şi de personal de îngrijire afectează direct beneficiarii serviciilor de asistenţă socială.

”Aşa cum, în Sănătate, lipsa de personal afectează grav actul medical şi oferirea de servicii de calitate pacienţilor şi are urmări grave pentru aceştia, aşa şi în asistenţă socială prin lipsa de personal este afectat procesul de îngrijire, recuperare, reabilitare, socio-medical oferit beneficiarilor de servicii sociale şi care, de asemenea, are avea urmări grave pentru aceştia”, precizează documentul citat.

Reprezentanţii sindicatului subliniază că, dacă situaţia nu va fi rezolvată, greva generală va fi declanşată începând cu data de 11 martie.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.