Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Campania “Sănătatea Femeii – Împreună pentru sănătate și natalitate” ajunge la Craiova

Campania “Sănătatea Femeii – Împreună pentru sănătate și natalitate” ajunge la Craiova

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Asociația Sănătate pentru Comunitate organizează o masă rotundă cu tema: „Sănătatea femeii – Împreună pentru sănătate și natalitate”.

Evenimentul va avea loc în data de 24 mai 2024, ora 10:00, în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj și face parte din campania cu același nume derulată de Asociația Sănătate pentru Comunitate în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Proiectul se desfasoară în 6 orașe din țară si are drept scop informarea și conștientizarea oamenilor cu privire la problemele legate de infertilitate și cele de sănătate, cu care se confruntă femeile din România. foto:arhiva Ministerul Familiei

“Campania a fost lansată în luna martie, în contextul îngrijorător în care în România s-au înregistrat cele mai puține nașteri vii din 1930 încoace, cu 196.858 de nașteri vii. Astfel, creșterea negativă a populației s-a dublat în ultimii trei ani (2020-2022).

De asemenea, datele statistice ne arată că:

Incidența infertilității: În prezent, 17,1% din populația fertilă chestionată în România a fost sau este infertilă. Dorința de a deveni părinte: Doar unul din 5 cupluri (21%) își dorește să aibă un copil cât mai curând posibil, în scădere de la 29,1% în 2018. În timp ce 21% dintre cupluri și-ar dori să aibă un copil cât mai curând posibil, 52,6% nu au reușit să obțină o sarcină în ciuda încercărilor de peste un an. În aceste circumstanțe, este imperativ să acordăm atenția cuvenită acțiunilor care pot contribui în mod concret la o mai bună promovare a natalității și un management mai eficient al infertilității”, se arată intr-un comunicat de presă remis Republica TV.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.