Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Băile Govora. GALA “FAPTELOR BUNE” a Asociaţiei Cataleya/Yris a reunit și unit Oameni de Bine. Republica TV se numără printre nominalizaţii GALEI

Băile Govora. GALA “FAPTELOR BUNE” a Asociaţiei Cataleya/Yris a reunit și unit Oameni de Bine. Republica TV se numără printre nominalizaţii GALEI

Autor: Maria Staicu

Aseară, la Cazinoul din Băile Govora, a avut loc prima ediție a Galei “Faptelor Bune”, organizată de Asociaţia Cataleya/Yris, membru al Federației Internațioale Euro Education. Echipa coordonată de președintele Asociației, prof.dr. Ramona Chiriță, a creat joi seară un moment magic în comunitate! Gala Premiilor “Faptelor Bune” a fost despre dăruire, implicare, solidaritate! Gala a cuprins o festivitate de premiere a laureaților și un panel de donații pentru copiii defavorizați. VIDEO AICI

Fiecare OM și instituție premiate reprezintă un pilon al inovației și schimbării pozitive, modelează viitorul și răspunde provocării de a lăsa lumea mai bună decât am găsit-o. În acest cadru festiv, Cataleya/Yris a reușit să reunească si să unească ONG-uri, voluntari, reprezentanți ai instituțiilor publice europene si locale, reprezentanți ai mediul privat de afaceri si reprezentanți mass-media, pentru a sărbători și a recunoaște faptele bune care au îmbogățit viața comunităților din România în ultimul an.

Gala a fost momentul în care premiații si invitații comunităților din România au spus „Mulțumesc!”, iar prin prisma acesteia s-a încurajat și continuarea acestui lanț de acțiuni care definesc spiritul și valorile României.

Printre premiați se numără si jurnalista Maria Staicu – Republica TV, europarlamentarul Maria Grapini, omul faptelor bune, Mihai Căldăraru – directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din România – A.E.D.O.P.S., primarul orașului Băile Govora, Mihai Mateescu, si multi alți Oameni de Bine din România, dar si din alte țări europene.

“Cu bucurie, onoare și recunoștință, am primit joi, în cadrul Galei premiilor faptelor bune, Trofeul și diploma pentru implicarea mea în acțiunile caritabile. Cred în fapte bune, cred în nevoia de a clădi prin fapte bune o societate mai bună. Îi felicit pe toți cei care ajută, care fac cu credință și dragoste fapte bune! Mulțumesc organizatorilor din Băile Govora!”, a precizat, în timpul evenimentului, eurodeputat Maria Grapini.

Mihai Căldăraru, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului, a ținut să ne reamintească: “Pentru mulți dintre noi, Crăciunul vine cu vacanță, cadouri, familie și liniște. Și merităm să ne bucurăm de fiecare clipă. Însă trebuie să ne amintim și de cei care nu au această șansă și cei care au nevoie de ajutor. Dacă mai credeți sau nu în Moș Crăciun, contează prea puțin. Important este să fiți alături de oamenii care au inițiative reale să facă din Crăciun sărbătoare și pentru cei mai puțini fericiți. Bucuria ocolește, deseori, copiii buni cu suflete calde… Deseori, în țara aceasta atât de bogată, prea mulți copii adorm flămânzi, legănați de lacrimi…Deseori, jucăriile acelea multe, din fabrica jucăriilor lumii… visează să bucure copiii care n-au jucării! Arareori, însă, își ating visurile… Cu respect și cu prietenie!”

De asemenea, participanții s-au bucurat și de momente artistice pregătite de Teodora Sitoiu, Gabriela Stănică, Ansamblul Moștenitorii din Pietrari și Trupa de dans Bailando Contigo.

Evenimentul a fost un moment comunitar magic, cu exemple de implicare și dăruire, cu oameni care investesc pentru binele celor din jur, cu invitați cu ,,ADN social”, ce construiesc relații sociale și acțiuni de impact pentru comunități durabile, cum bine a precizat prof. dr. Ramona Chiriță.

“Suntem recunoscători că avem în comunitate așa oameni frumoși și dedicați pentru misiunea asumată! Suntem de asemenea recunoscători că există oameni cu ”ADN social” care investesc pentru binele celor din jur!

Oaspeții de seamă din această seară începând cu doamna Maria Grapini Europarlamentar, domnul primar Mateescu Mihai, doamna Maria Staicu Republica TV, doamna Sabina Pan Antena3 Valcea, dr. Horia Vladescu linica Scan Med, doamna Violeta Nitescu, director general SC Baile Govora SA, dr. Badea Nicolae director DGASPC Vâlcea, domnul Jean Noel Raynaud, Liviu Radulescu, Mihai Căldăraru, Gabriela Dariana Stanica, Teodora Sitoiu, Roxana Vîrje, Asociația Eduvital, doamna Prorector Iuliana Militaru de la Universitatea Româno-Americană, Ansamblul Mostenitorii Din Pietrari, Gîrloiu Cristina, Alexandru Omeag, Claudia Joica, Daniela Statie, Voja Prvulovic, voluntarii Asociaţia Cataleya/Yris, copii din comunitate au conturat tabloul recunoașterii responsabilității sociale. Suntem bucuroși că am putut organiza acest eveniment în Băile Govora (acasă), marcând momente cu valoare de amintire comunitară! Echipa Asociaţia Cataleya/Yris mulțumește sponsorilor, voluntarilor, tuturor celor care au creat GALA FAPTELOR BUNE! Până la ediția viitoare vă dorim Sărbători binecuvântate!”, a declarat prof.dr.Ramona Chirită, presedinte #AsociatiaCataleyaIris.

Panel de donații pentru copiii defavorizați

Vă invit să admirati imagini cu bijuteriile de Crăciun realizate de Vali Bogdan si voluntari ai Asociatiei Cataleya/Yris!

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Show-uri unice și seri magice, pe Stadionul Ion Oblemenco: The Motans Symphonic, Y do I și TehnOpera revoluționează scena la IntenCity

(P) Craiova IntenCity revoluționează scena festivalurilor din țară cu show-uri unice, proiecte inovatoare și experiențe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.