Ultimele știri
Acasă / Administratie / Rezultatele oficiale ale alegerilor 2024 prezentate în timp real

Rezultatele oficiale ale alegerilor 2024 prezentate în timp real

Republica vă va ține la curent cu datele privind prezența la vot, care apar în timp real pe platforma AEP, pentru ALEGERILE LOCALE (aici) și ALEGERILE EUROPARLAMENTARE (aici).

Rezultatele oficiale ale alegerilor prezentate în timp real

Evoluția desfășurării alegerilor în România poate fi urmărită pe REZULTATE VOT, o platformă dezvoltată de Code for Romania, un organism neguvernamental care analizează în timp real datele primite de la AEP.

Pe REZULTATE VOT este disponibilă prezența la vot în timp real la nivel de localitate/UAT.

Mai mult, pe REZULTATE VOT sunt disponibile și rezultatele în timp real la nivel de UAT – pentru fiecare UAT în parte (de la localitate până la nivel național + diaspora).

Rezultatele oficiale parțiale ale alegerilor, atât cele privind alegerea primarilor, șefilor de Consilii județene, consilierilor județeni și locali, cât și cele europarlamentare vor fi încărcate pe platforma Autorității Electorale Permanente începând cu ora 22.

Platforma REZULTATE VOT furnizează date agregate din aplicatia de monitorizare a alegerilor Monitorizare Vot (de la peste 800 de observatori independenți acreditați care observă secțiile de votare din Romania și diaspora).

Neregulile din secțiile de votare sunt semnalate tot aici. Monitorizare Vot este prima aplicație de monitorizare a alegerilor din România și una dintre puținele folosite în întreaga lume. Oferă în timp real o mai bună înțelegere a evoluției desfășurării alegerilor în România și în oricare alt stat a cărei legislație permite monitorizarea alegerilor de către observatori independenți.

Votanții din diaspora pot acces platforma Vot Diaspora (aici) ca să afle unde este secția cea mai apropiată și care sunt documentele de care au nevoie pentru a vota.

Pe platforma WeVote4.EU se găsesc informații și comentarii in timp real despre desfășurarea alegerilor europarlamentare din 2024 în toate statele UE. (sursa: Republica)

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.