Ultimele știri
Acasă / Administratie / Alianța USR-PLUS cere reluarea numărătorii voturilor obținute de Partidul Ecologist Român la Consiliul Județean Dolj
SERPICO CRAIOVA

Alianța USR-PLUS cere reluarea numărătorii voturilor obținute de Partidul Ecologist Român la Consiliul Județean Dolj

Alianța USR-PLUS cere reluarea numărătorii voturilor obținute de Partidul Ecologist Român (PER) la Consiliul Județean Dolj.

Alianţa USR-PLUS nu a obţinut niciun mandat de consilier județean. Scorul obținut fiind de 6,74%, potrivit rezultatelor parţiale BEC. Partidul Ecologist Român a trecut pragul de 5% si a obținut două mandate in CJ. In cazul alianțelor politice sau alianțelor electorale, la pragul de 5% se adaugă pentru al doilea membru al alianței 2%. Pentru alianțele cu cel puțin 3 membri, pragul electoral este de 8%.

“Cerem renumărarea voturilor obținute de PER la Consiliul Județean Dolj! Unde s-au dus cele 672 de voturi care țin Alianța USR PLUS sub pragul electoral de 7% pentru a trimite reprezentanți în Consiliul Județean Dolj?

1️⃣ Alianța USR PLUS a fost plasată (prin tragere la sorți) pe buletinul de vot pe pagina 4 (vezi imagine). Fix opus pe foaie, pe pagina 3 este lista pentru Consiliul Județean a PER. Este un lucru de notorietate că atunci cand se aplică ștampila pe buletinul de vot, această se întinează și se vede scris “TATOV”. Fiind în grabă, deoarece la numărătoare în secție Consiliul Județean a rămas de obicei ultimul, președintele secției de vot deschide repede buletinul la paginile 2 și 3 unde sunt firește voturi multe la PNL și PSD, arată fugitiv buletinul de vot către comisie și dacă se vede tuș la PER, îl declară pentru PER, iar votul se pune în grămada PER-ului, unde va rămâne definitiv. Imaginați-vă că poate nici nu este neapărat rea-voință, ci doar grabă deoarece numărătoarea a ținut până luni dimineață sau chiar până la prânz. Era de ajuns să se întâmple asta de două ori în fiecare secție și asta reprezintă peste 1000 de voturi.

2️⃣ În general, partidele considerate cu mai puține șanse la funcția de Primar sau Președinte de CJ, suferă din cauza “votului util”, iar cetățenii votează candidatul “cu șanse”, iar pe lista de consiliul votează partidul pe care îl simpatizează. Se vede peste tot în țară acest lucru, inclusiv în Dolj. Mai puțin la Alianța USR PLUS, unde colegul nostru Silviu Bratu obține 1158 de voturi în plus, față de lista de consilieri județeni, pe care se regăsește și el. La PER, este fix invers, unde Dișteanu Nelu are 3567 de voturi sub lista de consilieri județeni PER.

3️⃣ Am verificat secțiile în care existau diferențele cele mai mari între scorul lui Silviu Bratu și scorul Alianței USR PLUS și teoria se confirmă! Se vede clar o corelație între voturile pierdute de USR PLUS și voturile câștigate în plus de PER față de propriul candidat la funcția de Președinte CJ. În tabelul atașat raportul în 53 de secții este de 680 de voturi vs. 971.

‼️ Este exclus ca aceste cifre să fie o coincidență! Am primit sesizări de la reprezentații noștri în secții că aceste lucruri chiar s-au întâmplat. Am solicitat deja Biroului Electoral Județean renumărarea voturilor!

Vă rog să ne susțineți inițiativa cu un share! Nu este corect față de cei aproape 20000 de votanți care și-au dorit să îi reprezentăm în Consiliul Județean Dolj ca voturile lor să se fie reatribuite către alte partide!”, se arată intr-o postare a lui Bogdan Chirvăsuță, candidat USR PLUS pentru Consiliul Județean Dolj.

Cerem renumărarea voturilor obținute de PER la Consiliul Județean Dolj!Unde s-au dus cele 672 de voturi care țin…

Publicată de Bogdan Chirvăsuță pe Miercuri, 30 septembrie 2020
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.