Ultimele știri
Acasă / Administratie / Se dau bani de la stat pentru cine merge cu bicicleta. Fiecare kilometru este plătit

Se dau bani de la stat pentru cine merge cu bicicleta. Fiecare kilometru este plătit

Inițiativa are loc în Florența și urmează să fie pusă în aplicare începând cu data de 3 iunie 2024.

Autoritățile din Florența au implementat un sistem inovator de stimulente pentru a încuraja locuitorii să folosească bicicleta ca mijloc de transport. Prin această inițiativă, cei care aleg să renunțe la mașină în favoarea bicicletei pot câștiga până la 30 de euro pe lună.

Sistemul de stimulente pentru bicicliști

Locuitorii din Florența care optează pentru bicicletă vor primi 0,20 euro pentru fiecare kilometru parcurs în interiorul orașului. Cei care deja folosesc bicicleta exclusiv vor primi 0,15 euro pe kilometru în aceleași condiții. Acest program, descris de salamnews.tm, este parte a unui efort mai amplu de a reduce poluarea și de a îmbunătăți calitatea aerului în oraș, scrie realitatea.net.

Cu un buget de 1,2 milioane de euro, schema face parte din acordul “Florența pentru climă” și va fi testată timp de un an, începând cu 3 iunie. Programul este deschis oricărei persoane de peste 18 ani care îndeplinește una dintre următoarele condiții:Este rezidentă în Florența sau are domiciliul acolo și studiază sau lucrează în oraș.

Este rezidentă sau are domiciliul în Florența și lucrează sau studiază în comunele din zona metropolitană, cum ar fi Bagno a Ripoli, Calenzano, Campi Bisenzio, Lastra a Signa, Scandicci, Sesto Fiorentino și Signa.Este rezidentă sau are domiciliul în comunele din zona metropolitană și studiază sau lucrează în Florența.

Aplicația care gestionează programul permite configurarea a două trasee principale: casă-școală și casă-lucru, pentru a acomoda persoanele cu mai multe locuri de studiu sau muncă. De asemenea, se încurajează utilizarea bicicletei pentru deplasările cu destinație generală, atât timp cât acestea au loc în municipiul de reședință al biciclistului și de luni până vineri.

Biciclete permise în program

Programul acceptă atât bicicletele obișnuite, cât și bicicletele cu pedale asistate, conform theflorentine.net. Scopul este reducerea utilizării autovehiculelor și promovarea unui stil de viață mai sănătos și ecologic.

Pe lângă stimulentele pentru bicicliști, Florența a luat măsuri și pentru a face orașul mai accesibil localnicilor. Închirierile rezidențiale pe termen scurt, pe platforme precum Airbnb, au fost interzise în centrul istoric al orașului. Această măsură are scopul de a oferi mai mult spațiu localnicilor și de a controla creșterea prețurilor chiriilor.

„În 2016 aveam puțin sub 6.000 de apartamente listate pe Airbnb, astăzi avem aproape 14.378,” a declarat primarul Florenței, Dario Nardella. În aceeași perioadă, costul mediu al chiriilor rezidențiale lunare a crescut cu 42%, iar numai în acest an prețurile au crescut cu 15,1%.

Florența își dorește să devină un oraș mai verde și mai accesibil pentru localnici. Prin stimulente financiare pentru utilizarea bicicletei și măsuri pentru controlul pieței imobiliare, autoritățile fac pași importanți către un mediu urban mai sănătos și mai echitabil.

sursa:realitatea.net

foto:gazetaromaneasca.com

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ringo Dămureanu: “Am votat pentru familie, am votat pentru viitorul tinerei generații”

Ringo Dămureanu, candidatul AUR la Consiliul Județean Dolj, a votat la ora 12,00, la Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.