Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Parlamentul va vota noua Comisie Europeană pe 27 noiembrie
SERPICO CRAIOVA

Parlamentul va vota noua Comisie Europeană pe 27 noiembrie

Conferința președinților (Președintele Sassoli și liderii grupurilor politice) au încheiat procesul audierilor joi. Parlamentul va vota noua Comisie pe 27 noiembrie.

După încheierea reuniunii, Președintele Sassoli a declarat:

„În ultimele două luni, Parlamentul European și-a asumat rolul democratic, evaluând îndeaproape performanțele comisarilor desemnați. Audierile au fost detaliate și uneori dificile, dar au oferit un mod unic și transparent pentru deputați de a verifica pregătirea comisarilor desemnați pentru postul alocat. Astăzi am încheiat evaluarea finală și suntem gata să votăm Colegiul complet al comisarilor săptămâna viitoare.

În următorii cinci ani, Europa se va confrunta cu numeroase probleme – de la furnizarea de soluții pe termen lung privind migrația și azilul, până la asumarea leadership-ului internațional în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avem nevoie de o Comisie Europeană gata să acționeze asupra problemelor care contează pentru europeni. Asigurând legătura directă cu cetățenii UE, Parlamentul va continua să tragă la răspundere Comisia și să se asigure că își îndeplinește promisiunile.”

După un schimb de opinii cu cei trei vicepreședinți executivi ai Comisiei, Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, Conferința președinților din Parlament a efectuat evaluarea finală a audierilor tuturor comisarilor desemnați.

După analizarea scrisorilor de evaluare ale comisiilor însărcinate și recomandarea Conferinței președinților de comisie, Conferința președinților a dat undă verde și a declarat că audierile sunt închise oficial.

Un vot în plen va avea loc acum la 27 noiembrie la prânz, după ce Ursula von der Leyen va prezenta Colegiul comisarilor și programul acestora.

Conferința președinților a autorizat, de asemenea, publicarea scrisorilor de evaluare. Acestea sunt disponibile aici (pe pagina individuală a fiecărui comisar).

Care este rolul Comisiei Europene

Comisia Europeană este organul executiv al UE, independent din punct de vedere politic. Este responsabilă cu elaborarea de propuneri de noi acte legislative și cu punerea în aplicare a deciziilor Parlamentului European și ale Consiliului UE.

Rol: apără interesul general al UE, propunând acte legislative, asigurând respectarea acestora și implementând politicile și bugetul Uniunii
Membri: o echipă („colegiul”) de comisari, câte unul din fiecare țară a UE
Președinte: Jean-Claude Juncker
Înființare: 1958
Sediu: Bruxelles (Belgia)
Site: Comisia Europeană

TOTUL despre Comisia Europeană AICI

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de Presă îl sprijină pe Liviu Alexa!

Clubul de Presă îl sprijină pe Liviu Alexa! În urma presiunilor asupra jurnalistului Liviu Alexa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.