Ultimele știri
Acasă / Diverse / Cel mai mare PITON capturat vreodată. FOTO/VIDEO
SERPICO CRAIOVA

Cel mai mare PITON capturat vreodată. FOTO/VIDEO

Cel mai mare PITON birman capturat vreodată în Florida cântărește 215 kg cu peste 100 de ouă în curs de dezvoltare. Ultima ei masă a fost o căprioară adultă cu coada albă.

Femela piton avea aproape 18 picioare lungime și avea 122 de ouă în curs de dezvoltare, a declarat Conservancy of Southwest Florida într-un comunicat de presă.

Echipa de biologi a folosit transmițătoare radio transplantate în șerpi masculi „cercetași” pentru a studia mișcările pitonilor, comportamentele de reproducere și utilizarea habitatului, a spus Ian Bartoszek, biolog al faunei sălbatice și manager de proiect pentru știința mediului pentru programul conservației.

“Cum găsești acul în carul de fân? Ai putea folosi un magnet și, într-un mod similar, șerpii noștri masculi cercetași sunt atrași de cele mai mari femele din jur”, a spus Bartoszek, citat de Fox13News.

Echipa a folosit un șarpe cercetător pe nume Dionysus – sau, pe scurt, Dion – într-o zonă din vestul Everglades.

„Știam că este acolo dintr-un motiv, iar echipa l-a găsit cu cea mai mare femeie pe care am văzut-o până acum”.

National Geographic a documentat descoperirea, subliniind impactul continuu al pitonilor invazivi, care sunt cunoscuți pentru reproducerea rapidă și epuizarea faunei sălbatice native din jur.

Bartoszek a spus că îndepărtarea pitonilor femele joacă un rol critic în perturbarea ciclului de reproducere „Aceasta este problema vieții sălbatice din timpul nostru pentru sudul Floridei”, a spus el.

Programul de eliminare a pitonilor de stat se desfășoară timp de două săptămâni în august. Participanții concurează pentru premii, inclusiv 2.500 USD pentru capturarea celor mai mulți pitoni. Provocarea de anul trecut a implicat peste 600 de oameni din 25 de state.

Foto: Captură de ecran de la conferința de presă a Conservancy of Southwest Florida.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Surse: Medicul Cătălin Cîrstoiu, retras din cursa pentru Primăria Capitalei. Olguța Vasilescu:”E deja prea târziu să se schimbe candidatul”

Medicul Cătălin Cîrstoiu ar urma să fie retras din funcția de candidat comun PSD-PNL pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.