Ultimele știri
Acasă / Politica / SURSE Peste 40 de organizații PNL îi vor cere joi demisia lui Florin Cîțu de la șefia partidului
SERPICO CRAIOVA

SURSE Peste 40 de organizații PNL îi vor cere joi demisia lui Florin Cîțu de la șefia partidului

În cazul unui refuz, liderii liberali vor să organizeze un Congres extraordinar pe 10 aprilie.

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, au declarat pentru G4media.ro surse din partid.

Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului.
Dacă Floin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar.

Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje. Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie.

Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, spun sursele g4media.ro.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj și-a desemnat candidații pentru alegerile locale: Nicușor Roșca și Nicolae Giugea intră în lupta pentru Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova

Nicușor Roșca a absolvit Facultatea de Horticultură din Craiova în 1998 și are un master …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.