Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / FILARMONICA “OLTENIA”: ROCK the SYMPHONY

FILARMONICA “OLTENIA”: ROCK the SYMPHONY

Vineri, 24 februarie, ora 19:00, la Filarmonica Oltenia va avea loc în Stagiunea Speranței/ Hope Season concertul “ROCK THE SYMPHONY” cu hituri rock, pop și muzică de film: Deep Purple, ABBA, Adele, Guns N’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, Ramin Djawadi, Ed Sheeran, One Republic, Bruno Mars, Fredie Mercury, Michael Jackson.

DIRIJOR: REMUS GRAMA

SOLIST: ADRIAN NAIDIN

Violoncel, INVITAT SPECIAL: LEYAH

INVITAT – TOBE: JOHN IONUȚ MICU

Carismaticul REMUS GRAMA, dirijor și creator al proiectului, va prezenta programul într-o manieră atipică, spărgând bariera dintre scenă și public. ADRIAN NAIDIN va captiva audiența cu violoncelul care spune povești într-un mod strălucitor în partiturile clasice, ingenios în jazz, plin de har în folclor.

Surpriza serii va fi LEYLAH, Magda Cichirdan, ce va lansa noua sa piesă cu un puternic mesaj de pace, chiar în seara de Dragobete, sărbătoare românească dedicată iubirii și armoniei.

Din program:

Karl Jenkins: Palladio

Deep Purple: Smoke on the Water

Best of ABBA

Adele: Rolling in the Deep

Guns N’Roses: Sweet Child o’Mine

Coldplay: Viva la Vida

Nirvana: Smells like Teen Spirit

Jimi Hendrix: Purple Haze

Music from “Game of Thrones

Ed Sheeran: Shape of You

One Republic: Counting Stars

Alan Menken: Beauty and the Beast

Bruno Mars: Uptown Funk

Freddie Mercury: Bohemian Rhapsody

REMUS GRAMA

Începând cu anul 2018, Remus Grama este dirijorul permanent al Bohemian Symphonic Orchestra, alături de care a realizat proiecte precum spectacolul Vița-de-Vie „În Corzi” din Festivalul AWAKE (ediția 2018), sau Bohemian Symphony din ediția 2019 a aceluiași festival. De asemenea, este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania.

Violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, Remus Grama este cunoscut publicului târgumureșean și din evoluțiile sale ca dirijor în concertele Filarmonicii transilvănene. Este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa de vioară a profesorului universitar doctor Valeriu Maior. Vocația dirijorală a devenit evidentă în ultimii ani, remarcându-se în concertele Filarmonicii începând cu anul 2011.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003, a colaborat cu Teatrul Național București, interpretând muzică pentru spectacole de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Naționale Radio din București. Adrian Naidin a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de muzică, printre care două premii III la Olimpiada Națională de Muzică (1987 și 1990), premiul II la Concursul Național de Interpretare Muzicală și Premiul II pentru muzică de cameră la Concursul Internațional de la Reichenau, Austria (1997).

ADRIAN NAIDIN

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor (care a avut un rol decisiv în formarea lui ca violoncelist) și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secțiile Violoncel și Muzică de cameră. S-a perfecționat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, maestrul Mischa Maisky.

LEYAH

Magda (Leyah) Cichirdan este artist independent, pianistă, cântăreață și compozitoare. A crescut într-o familie de muzicieni – tatăl, Modest Cichirdan, a fost dirijor – și încă de copil a studiat pianul. Chiar sub bagheta tatălui său, a debutat pe scena Filarmonicii „Oltenia” Craiova, interpretând Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Beethoven.

În decembrie 2022, a lansat piesa “Time”, ce face parte din al doilea-lea album al ei, intitulat “Remember who you are”, ce aduce împreună două stiluri muzicale: muzică de film/muzică clasică + muzică pop. Așa s-a creat stilul muzical: cinematic pop. Pe data de 24 februarie 2023, Leyah lansează o piesă nouă, “Peace is the only thing we need”. Atât versurile, cât și muzica îi aparțin. Melodia ridică un semnal de alarmă în ceea ce priveșe copiii afectați de război și vine cu un tulburător mesaj de pace.

Concertul se va ține cu casa închisă.

Ramona Bădescu, Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova

Viziteaza pagina Filarmonica “Oltenia” AICI

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.