Ultimele știri
Acasă / Administratie / România găzduiește Reuniunea Liderilor de la Munchen și cea a miniștrilor de Externe din cadrul NATO
SERPICO CRAIOVA

România găzduiește Reuniunea Liderilor de la Munchen și cea a miniștrilor de Externe din cadrul NATO

Foto: Stock Vault / Pixabay

Bucureștiul este, vreme de trei zile, capitala diplomației europene și euroatlantice. Luni și marți are loc reuniunea Liderilor de la Munchen cu participanți la nivel înalt din 25 de state. De asemenea marți și miercuri se va desfășura reuniunea miniștrilor de Externe din Alianța Nord-Atlantică, cel mai important eveniment găzduit de România din 2008, de la summitul NATO de la București.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice ajunge la București, unde va fi primit, luni după-amiază, de preşedintele Klaus Iohannis și de premierul Nicolae Ciucă.

Jens Stoltenberg vine în România pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO.

Alături de şefii diplomaţiilor din cele 30 de state membre, printre care și secretarul american de stat Antony Blinken, la reuniunea de la Bucureşti vor participa miniştrii de Externe ai Finlandei şi Suediei, în calitate de state invitate să adere la organizaţie.

Republica Moldova participă în premieră la o reuniune NATO. Ministrul Român de Externe, Bogdan Aurescu:

„Este primul eveniment care are loc într-un stat de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice după declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Prin urmare, o reuniune foarte relevantă, care confirmă rolul și profilul României în Alianța Nord-Atlantică și în același timp indică importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică, deci și pentru România.”

Discuţiile miniştrilor de Externe din statele membre NATO vor avea în vedere măsurile de întărire a apărării şi descurajării pe Flancul estic în contextul războiului dus de Moscova împotriva Kievului și sporirea sprijinului aliat pentru Ucraina.

De asemenea la București a început Reuniunea Liderilor de la Munchen. Sunt mai mult de 75 de participanţi la nivel înalt din peste 25 de state, actuali şi foşti oficiali, experţi şi analişti renumiţi, formatori de opinie, pentru a aborda subiecte de interes major pe agenda regională, europeană şi euroatlantică.

Precedenta reuniune a avut loc la Washington, în luna mai.

Înainte de cele două evenimente importante, jurnalistul Europa FM Anca Grădinaru a obținut două interviuri în exclusivitate cu Ambasadorul SUA la NATO, ES Julianne Smith și ES Ambasadorul României la NATO, Dan Neculăescu, ce vor fi difuzate pe site-ul Europa FM. Asculta AICI

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de Presă, elogiat internațional!

În urma temerarelor dezvăluiri, făcute de postul de televiziune Realitatea Plus și susținute în forță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.