Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / EXCLUSIV. Istoricul Corvin Lupu, despre Lovitura de Stat din Decembrie”89 – BEST OF

EXCLUSIV. Istoricul Corvin Lupu, despre Lovitura de Stat din Decembrie”89 – BEST OF

Prof.univ.dr. Corvin Lupu, invitatul jurnalistei Maria Staicu

Romania 1989 – de la revolta populara la lovitura de Stat – Corvin Lupu

După 30 de ani de la înlăturarea regimului Ceauşescu, evenimentele din decembrie 1989 continuă să suscite un interes deosebit. În primii câţiva ani după 1989, cu toată presiunea liniei impuse politic şi a justiţiei care a pronunţat hotărâri derutante pentru opinia publică, principalele necunoscute ale lui decembrie 1989 au fost în majoritate elucidate de către cercetătorii interesaţi în analiza acestor evenimente.

O lucrare care se referă la un eveniment istoric declanşat şi derulat ca urmare a unor activităţi ale mai multor servicii secrete şi a unei întregi armate acoperite este o istorie a unei conspiraţii. În general, în perioada post-comunistă, lucrările privitoare la conspiraţii au fost etichetate de către reprezentanţii puterii post-comuniste şi de către susţinătorii ei în termeni peiorativi. Tot ceea ce aparţinea „teoriei conspiraţiei” a ajuns să fie trimis în derizoriu, când, de fapt, marile momente ale istoriei au fost rodul unor conspiraţii ale unora împotriva altora. Conspirațiile există și se derulează continuu, dar pentru manipularea popoarelor s-a mers până acolo încât tot ce nu convine mai marilor zilei este etichetat drept „teorie a conspirației”, iar mai nou „fake-news”. Din această cauză, la nivelul opiniei publice s-au născut şi s-au întreţinut confuzii.

Suntem convinşi că, după 30 de ani de la lovitura de stat, un număr mult mai mare de cetăţeni sunt pregătiţi să judece corect faptele pe care nu le-au înţeles în perioada imediat următoare evenimentelor şi să accepte realitatea aşa cum a fost ea, chiar dacă ea nu este conformă cu aspiraţiile lor.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.