Ultimele știri
Acasă / Administratie / Incident de securitate la Parlament. O colaboratoare AUR a încercat să intre cu patru gloanțe în geantă! Ludovic Orban: Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe cameră
SERPICO CRAIOVA

Incident de securitate la Parlament. O colaboratoare AUR a încercat să intre cu patru gloanțe în geantă! Ludovic Orban: Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe cameră

Două proteste au loc, miercuri, la Palatul Parlamentului, ambele organizate de AUR, ca reacție la un proiect de lege privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”. Partidul AUR a provocat din nou violențe la protestul organizat la Parlament. Participanții s-au bătut cu jandarmii și au încercat să forțeze intrarea, îndemnați de organizatorii manifestației. Aceiași simpatizanți AUR l-au agresat pe fostul premier Ludovic Orban. Reprezentanții Jandarmeriei Capitalei spun că acestea nu îndeplinesc condițiile legale.

O colaboratoare a grupului AUR a încercat să intre la Camera Deputaților cu 4 gloanțe în geantă. Femeia a fost dusă la secția de poliție. Cartușele au fost confiscate de ofițerii SPP care au făcut controlul, iar accesul a fost blocat. Autoritatile au anuntat ca a fost deschis dosar penal pe numele acesteia. Potrivit Digi24, tanara are 22 de ani si ar fi sefa organizatiei de tineret a AUR. vezi AICI

Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că nu este vorba de cartușe propriu-zise, ci doar gloanțe fără tub. Pe de altă parte, colaboratoarea AUR ar fi declarat că gloanțele făceau parte, de fapt, dintr-un breloc de la un poligon de TIR la care a participat recent. Cu toate acestea, accesul cu muniție este interzis în sediul Parlamentului României.

Vezi AICI/VIDEO

Scandalul continua în Parlament, după ce s-a votat împotriva retragerii unor proiecte cerute de George Simion. Acesta și simpatizanții săi au luat cu asalt Parlamentul. Nu sunt de acord cu legea separării copilului de familie.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, acesta urmează să stabilească „norme clare privind intervenția autorităților administrației publice locale în vederea îndeplinirii atribuției referitoare la prevenirea separării copilului de familia sa, respectiv la menținerea copilului în familie”.

Prin proiectul de lege se înființează Observatorul copilului, prin intermediul căruia vor fi identificați și înregistrați toți copiii aflați în situație de risc de separare de familie.

Ludovic Orban: Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe cameră

Ludovic Orban a declarat că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului, pe la intrarea de la Camera Deputaților.

Liderul de grup al PSD a precizat că incidentul este unul extrem de grav. Alfred Simonis susține că va propune o discuție mai amplă în Parlament despre accesul în instituție, menționând că este nevoie de măsuri mai dure.

„Nu am date suplimentare, Poliția va investiga acest incident. Este extrem de grav, fără precedent. Noi nu știm dacă aceste gloanțe erau destinate unei arme care era în Parlament. Pe parcursul zilei de ieri cei de la AUR au incitat la colegii parlamentari. Ce s-a întâmplat în Parlament este un incident extrem de grav și trebuie tratat ca atare. Am propus sistarea în Parlament pentru ziua de astăzi și voi propune o discuție amplă despre cu se va accesul în Parlament. Am atras atenția cu privire la necesitatea unor măsuri, acțiuni mai dure. Cred că este momentul ca toate partidele politice să discute serios despre unde ne îndreptăm”, a declarat Alfred Simonis.

Liderul de grup al PSD a precizat că persoana asupra căreia au fost găsite cartușele intră zilnic în Parlament, însă acestea au fost găsite astăzi când are loc un protest masiv organizat de AUR: „De ce ai aduce gloanțe la Parlament? Doamna intră zilnic în Parlament și nu i-au fost depistate aceste cartușe până astăzi, Dacă erau folosite le găseam. Tocmai astăzi când se anunță un protest. Trebuie lămuriri, dar de ce să vii cu gloanțe?”.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Foto/video. Lucrările pentru modernizarea drumului județean Craiova – Cetate au fost finalizate

Lucrările pentru modernizarea drumului județean (DJ) 552 Craiova – Cetate au fost finalizate, marcând astfel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.