Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / David Popovici rămâne fenomenal, deşi n-a luat medalie nici în a doua sa finală la Tokyo. Mai are o şansă
SERPICO CRAIOVA

David Popovici rămâne fenomenal, deşi n-a luat medalie nici în a doua sa finală la Tokyo. Mai are o şansă

David Popovici (16 ani) a luat startul, joi dimineață, în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

foto:digi24.ro

David Popovici a terminat pe locul 7 finala la 100 metri liber. Popovici, considerat unul dintre înotătorii de mare viitor din nataţia mondială, a terminat doar pe locul 7, cu timpul 48.04 într-o cursă câştigată de supercampionul Caeleb Dressel (24 de ani), cu un nou record olimpic!

Românul a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri şi urmează să concureze în serii la 50 de metri liber. Pentru un sportiv atât de tânăr este oricum o participare demnă de laudă.

De-a lungul anilor, nataţia din România a cucerit un total de 9 medalii, dintre care 3 de aur, două de argint şi 4 de bronz.

Dressel (24 de ani) este multiplu campion olimpic şi mondial în probele individuale de 50 de metri şi 100 de metri liber şi fluture şi în proba de ştafetă 4X100 metri, la mai multe stiluri
Pentru Dressel este a doua medalie de aur la Tokyo după cea obţinută cu ştafeta de 4X100 metri liber

Caeleb a cucerit două medalii de aur şi la Olimpiada de la Rio. Ce a spus Popovici înainte de finală

În finală, David s-a calificat cu al cincilea timp, 47.72, iar la începutul lunii stabilea un nou record mondial de juniori cu timpul 47.30. Medalia de aur a fost câştigată de Dressel cu timpul 47.02.

“Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel. Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.

Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r- pe Caleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul (n.r. Andrei Rădulescu)”, a afirmat Popovici la microfonul TVR 1

Ştire iniţială

Fenomenalul David Popovici va concura în finala probei de 100 metri liber, de la ora 05:37

În proba de 200 metri liber, Popovici a terminat pe locul 4, la numai două sutimi de medalia de bronz. Această diferență infimă nu l-a dărâmat pe puștiul de 16 ani de la Steaua, care acum ia startul în finala probei de 100 metri liber, proba sa favorită.

David s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu al cincilea timp din semifinale, 47 sec 72/100.

La începutul lunii, Popovici stabilea un nou record mondial de juniori la Roma, 47 sec 30/100, cucerind şi medalia de aur la Europenele de juniori.

Vezi Galerie Foto AICI

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.