Ultimele știri
Acasă / Administratie / Opinia lu’ Nicoli are greutate
SERPICO CRAIOVA

Opinia lu’ Nicoli are greutate

Republica TV si-a propus să asculte cu și mai multă atenție părerile cetățenilor. Astfel, vom analiza postările publicate de voi pe Facebook, postări ce au legătură cu institutiile orașului sau județului, într-o anumită chestiune. Rubrica se numește “Opinia lu’ …”. Astăzi, ne-a atras atenția postarea profesorului Adrian Nicoli, vicepresedinte la Uniunea Sindicatelor Independente din Invatamant Dolj, profesor la Scoala Profesionala Speciala Craiova si Liceul Tehnologic Special “Pelendava”.

“Când ceri fără sa oferi (aproape) nimic!

S-au afișat rezultatele la bacalaureat și au și apărut “specialiștii” in Educație care înfierează cu manie proletara “catastrofa” care s-a abătut peste învățământul românesc. Au apărut “harti” ale dezastrului la bacalaureat, liste cu licee fără niciun elev promovat la examen si câte și mai câte. Dar nimeni nu vorbește despre ce a oferit statul roman Educației in cei 12 ani in care acești copii s-au aflat pe bancile școlilor din România. Nimeni nu vorbește despre bugetele incredibil de mici alocate Educației, cu un minim istoric anul acesta de doar 2,1% din PIB.

Nimeni nu se întreabă de ce programele sunt aceleasi ca acum mulți, mulți ani. Nimeni nu spune ca salariile mizerabile din învățământ ii țin la distanță de catedra pe cei mai buni absolvenți de Universități, iar cei care au ales totuși sa intre in sistemul de învățământ sunt cu bagajele făcute. A venit vremea in care “specialistii” încep sa ii acuze pe dascăli de nereușitele unora dintre elevi. Da, unora, pentru ca sistemul asta, așa de hulit cum e, a reușit sa tina pe linia de plutire Educația din România. Acum o luna și ceva am pornit cel mai important protest din Educație din ultimii 18 ani și nu am făcut-o doar pentru salarii! Am protestat pentru ca Educația din România sa nu moara. Am făcut-o pentru ca elevii romani sa aiba profesori la catedra. Da, e incredibil, dar asta a fost cu adevărat motivul pentru care 3 săptămâni de zile nu am renunțat la protest. Pentru ca Educația nu mai poate aștepta. A așteptat destul!

Astăzi Președintele României promulga legile educației. Legi după care va funcționa Educația din România. Indiferent cât de bune(sau nu) vor fi aceste legi, atâta timp cât nu vom finanța corespunzător Educația, începutul lunii Iulie al fiecărui an va rămâne al “specialiștilor”. Care vor continua la fel ca si pana acum. Indicând constant, alți vinovați decât cei care ar trebui sa răspundă de starea reala a învățământului românesc.”

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Comandat de PSD Dolj, executat de HV MEDIA PRODUCTION SRL, CUI mandatar financiar 21240002. Peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.