Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Cercetătorul Raluca van Staden, prima româncă premiată de către Societatea Americană de Chimie. “ACS Fellow” este cel mai important premiu din lumea mondială a chimiei
SERPICO CRAIOVA

Cercetătorul Raluca van Staden, prima româncă premiată de către Societatea Americană de Chimie. “ACS Fellow” este cel mai important premiu din lumea mondială a chimiei

În 2010 primea brevet pentru una dintre cele mai mari invenții din domeniul medical: senzorul care poate depista mai multe forme de cancer în corpul unui pacient, în câteva minute.

Profesor dr. habil Raluca Van Staden este unul dintre cei mai apreciați cercetători români la nivel mondial. Inventator al microsenzorului de depistare a cancerului, în doar 6 minute, Cercetătorul Raluca Van Staden va fi premiată de Societatea Americană de Chimie pentru contributie de excepție in știință.

“Cu mandrie si recunostinta, va anuntam ca Raluca van Staden va fi premiata in cadrul 2020 AMERICAN CHEMICAL SOCIETY FELLOW! Initiat de Comitetul Directorilor din Societatea Americana de Chimie, in decembrie 2008, scopul instituirii recunoasterii membrilor drept Fellow of the American Chemical Society (ACSF) este premierea membrilor care au contributii de exceptie in stiinta sau profesie si care au oferit servicii excelente de voluntariat comunității Societatii Americane de Chimie.

Astfel, Raluca van Staden, devine prima romanca premiata de catre Societatea Americana de Chimie, cu premiul ACS Fellow! Acesta, este unul dintre cele mai importante premii din lumea chimiei si se adreseaza numai membrilor ACS.

Festivitatea trebuia sa aiba loc in San Francisco, California, insa datorita actualei situatii la nivel global, decernarea premiilor va avea loc in mediul online. Revenim la Domniile Voastre, de indata ce primim de la ACS link-ul, unde veti putea urmari online festivitatea”, anunță reprezentanții Societății Americane de Chimie.

Cercetatorul Raluca Van Staden a fost premiată la nivel internațional pentru descoperirea ei, dar nu s-a oprit aici: a continuat dezvoltarea unui aparat portabil, utilizat în primă fază de medici, pentru salvarea bolnavilor de cancer încă dinainte de a prezenta simptome de boală. Prof. Dr. Raluca van Staden își petrece mare parte din timp în laboratorul de Electrochimie și PATLAB al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată și nu vrea să renunțe până când nu va pune pe piață un dispozitiv complet funcțional pe care să scrie Fabricat în România.

Cât de aproape e de punerea pe piață a acestei invenții aflați din video-ul realizat in urma cu cateva luni de jurnaliștii PRO TV.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.