Ultimele știri
Acasă / alegeri 2024 / UPDATE. Conducerea AUR a suspendat conducerea filialei Dolj. Care este MIZA

UPDATE. Conducerea AUR a suspendat conducerea filialei Dolj. Care este MIZA

Alianța pentru Unirea Românilor a decis duminică suspendarea conducerii județene a AUR Dolj.


Vezi AICI MIZA conflictului dintre liderii AUR de la Dolj

Comunicatul lui Ringo

După decizia partidului a venit și replica deputatului Ringo Dămureanu – practic… conducătorul filialei Dolj a AUR:

“PUCIUL DE LA CRAIOVA. COMUNICAT DE PRESĂ

La Dolj, AUR a înfrânt! Duminică, organizația județeană AUR a primit o cruntă lovitură din partea infiltraților penelisto-coldiști, care au venit în AUR la începutul anului, iar acum preiau comanda în Partid.

Speriați de vechea conducere AUR Dolj, care i-a demascat, joi, într-o conferință de presă, infiltrații au apelat la conducerea centrală pentru a lua măsuri împotriva vechilor membri.

Grav este că s-a dat satisfacție grupării puciștilor printr-un comunicat semnat de Secretarul general, Titus Păunescu, conform căruia conducerea AUR Dolj a fost suspendată, iar Ionel Gheorghe a fost destituit din funcția de coordonator județean pe care o deține din 2020.

Toate acestea se întâmplă cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare. Greu de crezut că Președintele George Simion se va putea baza pe acești oportuniști în viitoarele sale bătălii electorale, căci misiunea lor este să distrugă Partidul, așa cum au dovedit deja în cele câteva luni de când au fost primiți.

Președintele George Simion a fost așteptat în stradă aproape două ore, pe caniculă, de câteva zeci de consilieri aleși și membri de Partid. Aceștia au venit la sediul regional ca să îl întâmpine și ar fi vrut să-i vorbească deschis despre gravele probleme iscate în ultima vreme și despre acțiunile puciștilor. Ar fi vrut să-i prezinte modul în care au fost ajutați și sprijiniți de vechea Conducerea județeană în ultimii 4 ani.

În fața sediului, vechii membri ai Partidului au făcut declarații lămuritoare despre ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână. Aceștia au spus că se opun preluării AUR de către Gașca PNL. Aceste lucruri ar fi vrut să i le comunice Președintelui George Simion, în încercarea de a opri, cât încă mai este timp, distrugerea filialei de către liberali, apreciind că cei veniți cu mulți bani la începutul anului 2024, doar pentru a candida pe listele AUR, acum lucrează la preluarea filialei și transformarea ei într-un satelit al Puterii.

Liderul ”găștii”, Marian Vasile, este un afin al lui Radu Berceanu, iar la venirea sa către AUR, a garantat succesul în fața Olguței Vasilescu și a PSD, dar a pierdut la peste 40 de procente diferență. Nu a obținut nici jumătate din cele 32% promise printr-un sondaj mincinos. Din gașcă mai face parte fosta susținătoare USR și PNL, Ramona Săseanu, ajunsă cândva director general interimar al TVR, cu sprijinul generalului SRI Florian Coldea, după cum s-a afirmat public, și al PNL, în ciuda opoziției AUR în Parlament.

Au avut parte însă de o mare surpriză membrii AUR. Președintele Simion nu a mai ajuns, iar pe sediu au găsit o interdicție scrisă de acces în sediu, valabilă pentru toți cei care contestă foștii băsiști.

Rămâne de văzut dacă Președintele partidului va ajunge în această seară la proțapul organizat la Palatul RSR din Podari de către ”noii veniți” în Partid, dacă le va da dreptate puciștilor sau, din contră, va analiza gravitatea situației și va decide revenirea la normal în AUR Dolj.

Petrecerea este organizată de candidatul învins la Primăria Craiova, Marian Vasile, pentru susținătorii săi. Chermeza ar simboliza victoria puciștilor și distrugerea organizației județene a partidului, capturată acum de aceștia.

Adevărații membri AUR, care au muncit 4 ani pentru succesul pe care astăzi îl are Partidul, îi cer imperativ Președintelui George Simion să se implice și să ia deciziile care să ducă la revenirea la normalitate în organizația județeană de la Dolj, pentru a nu periclita grav viitorul parcurs al Partidului. Mai ales că mai este foarte puțin timp până la următorul ”examen” electoral, decisiv pentru viitorul Partidului.

Craiova, 23 iunie 2024

  • Deputat Ringo Dămureanu, membru supleant al Biroului Național de Conducere
  • Ionel Gheorghe, membru al Comitetului Național de Conducere AUR, Coordonator al organizației județene AUR Dolj, numit în această funcție de Președintele George Simion”

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.