Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Biblioteca de 41,5 milioane USD. Este o capodoperă

Biblioteca de 41,5 milioane USD. Este o capodoperă

Biblioteca comunității Hunters Point este una dintre cele mai frumoase clădiri publice pe care New York le-a produs în acest secol. Dar a costat mai mult de 40 de milioane de dolari, a durat un deceniu si a fost prezentată ca un triumf arhitectural.

Noua bibliotecă publică are 22.000 de metri pătrați și 82 metri in înălțime, iar costurile se ridica la 41,5 milioane de dolari. Biblioteca din Long Island City, care urcă pe mai multe debarcări și terase, ofera priveliști uimitoare cititorilor în timp ce navighează cărți și explorează, scrie New York Times.

De-a lungul râului Est, biblioteca privește către Națiunile Unite. În spatele acesteia, turnurile de apartament în creștere din Hunters Point. foto:
https://www.nytimes.com

În exterior, există o minunată grădină triunghiulară de ginkgo, un fel de mini-Place Dauphine, de Michael Van Valkenburgh. Pentru o comunitate în creștere și diversă, întregul proiect este o amploare instantanee și un loc de mândrie de cartier pentru Long Island City.

Biblioteca este plină de unghiuri și colțuri, luminate de ferestre mari, cu pereți sculptați acoperiți în bambus.

Dar multe dintre terasele de la Biblioteca Hunters Point sunt inaccesibile pentru persoanele care nu se pot urca spre ele. A fost închisă o scară și un scaun înălțător în secția pentru copii, considerată prea riscantă pentru copiii mici. Și clădirea cu cinci etaje, proiectată vertical are doar un lift, creând blocaje uneori. „Este haos”, a spus unul dintre bibliotecarii copiilor.

Problemele de accesibilitate, dintre care unele au fost chemate furios în postările de socializare și în alte părți online de la deschiderea bibliotecii din 24 septembrie, au lăsat funcționarii cu Biblioteca Publică Queens să se grăbească să găsească soluții și arhitecții care explorează modalități de modernizare a clădirii.

De asemenea, a pus problema modului în care clădirea publică costisitoare, de aproape două decenii în lucrări, a făcut-o prin procesul de planificare îndelungat, fără a avea în vedere mai mult accesibilitatea.

Înălțătorii de pe acoperiș oferă vederi mărețe despre Manhattan și un loc pentru a pune în scenă evenimente.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Campania electorală s-a încheiat. Românii își votează reprezentanții din Parlamentul European

Duminică, 9 iunie, românii își vor alege reprezentanții în Parlamentul European Alegeri europarlamentare au loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.