Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Eugen Tomac critică vizita ministrului austriac de interne în România: Karner este “arogant şi extrem de incorect în continuare”, iar atitudinea Guvernului României în relaţia cu Austria este una umilitoare. VIDEO

Eugen Tomac critică vizita ministrului austriac de interne în România: Karner este “arogant şi extrem de incorect în continuare”, iar atitudinea Guvernului României în relaţia cu Austria este una umilitoare. VIDEO

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, trimite Austria in fata Curtii de Justiție a Uniunii Europene

Eugen Tomac, presedinte PMP si
Anisoara Stanculescu, presedinte PMP Dolj. foto: Republica TV

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), europarlamentarul Eugen Tomac (foto stg.), a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că dezaprobă atitudinea Guvernului României în relaţia cu Austria, susţinând că este una “umilitoare”, iar ministrul austriac de interne Gerhard Karner a dovedit că este “arogant şi extrem de incorect în continuare”.

“Dezaprob total atitudinea umilitoare a Guvernului României cu privire la relaţia pe care o construieşte cu Austria, un stat care ne-a sfidat la ultima şedinţă a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de pe 8 decembrie 2022, când, în mod absolut inacceptabil, ne-a îngrădit un drept fundamental, un drept garantat de Tratatul UE cu privire la libera circulaţie pentru cetăţenii români. Am văzut în urmă cu puţin timp un ministru de interne al Austriei arogant şi extrem de incorect în continuare în relaţia cu România. Consider neinspirată această vizită făcută azi în România, în condiţiile în care Guvernul Austriei nu şi-a schimbat poziţia în ceea ce ne priveşte”, a afirmat europarlamentarul Eugen Tomac.

PMP, gata pentru o Alianță 2024

Vizita lui Tomac la Craiova a vizat Campania “Semnează pentru România în Schengen” si alegerile de anul viitor. La invitația preşedintei PMP Dolj Anisoara Stanculescu, membrii Partidului Mişcarea Populară au intrat în dialog cu preşedintele PMP Eugen Tomac, cu secretarul general Ionut Simionca, cu Ramona Cupă președinte PMP Mehedinți şi cu preşedintele PMP Gorj Nicu Davitoiu, despre soluţiile PMP la problemele actuale ale României, dar şi despre organizarea internă în perspectiva alegerilor din 2024.

Vezi declaratiile AICI

Subiectul principal de discuţie a fost campania România merită în Schengen. Procesul pe care Eugen Tomac l-a iniţiat la Curtea de Justiție a UE este calea cea mai sigură pentru români de a-și face dreptate, sustin liderii PMP.

Mesajul conducerii pentru membrii PMP a fost unul de asumare, solidaritate și responsabilitate față de ceea ce înseamnă continuarea procesului de reconstrucție al partidului. PMP își păstrează calea spre 2024, spre o alianţă de dreapta puternică, necesară pentru a pune România pe drumul correct, dupa cum sustin acestia.

 “Astăzi am fost la Craiova, pentru a aduce campania “Semnează pentru România în Schengen” mai aproape de românii de aici. Am explicat, într-o conferință de presă, evoluția și așteptările pe care suntem îndreptățiți să le avem după acțiunea pe care am inițiat-o la Curtea de Justiție a UE. Avem tot dreptul să fim insistenți și fermi, pentru că poarta Schengen trebuia demult deschisă pentru România. Despre petiția “România merită în Schengen” trebuie să afle fiecare român, pentru că doar așa putem demonstra că suntem hotărați și nu vom tolera abuzul din 8 decembrie 2022.

Dacă și tu crezi că locul României este în Schengen, intră pe romaniainschengen.ro si semnează petiția!

Semnează! E dreptul tău!”, este indemnul președintelui PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.