Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / GdS: Prof. Tudorel Ciurea, fondatorul școlii de medicină din Craiova, distins cu prima medalie de aur emisă de UMF
SERPICO CRAIOVA

GdS: Prof. Tudorel Ciurea, fondatorul școlii de medicină din Craiova, distins cu prima medalie de aur emisă de UMF

Comunitatea universitară medicală din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare.

Fondatorul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea, a fost distins cu medalia de aur emisă de UMF Craiova, cu prilejul împlinirii unui sfert de veac de la înființare.

„Primul rector al UMF, liderul, mentorul, medicul, omul de numele căruia se leagă, indubitabil, existența Universității de Medicină și Farmacie din Craiova – prof. Univ. dr. Tudorel Ciurea”, în cuvintele rectorului UMF, prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, a primit prima și singura medalie de aur emisă până în prezent de instituție.

Ședință specială a primului Senat al UMF Craiova, prezidată de prof. Tudorel Ciurea

Vineri, 16 iunie, la ceasul aniversării a 25 de ani de când a luat naștere Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, prof. Tudorel Ciurea a prezidat o ședință aniversară a primului Senat al UMF.

Cu vădită emoție, acesta a trecut în revistă istoria instituției, a prezentat un bilanț al realizărilor din cei 25 de ani de activitate și a vorbit cu pasiune despre echipa care a pus umărul la fondarea școlii de medicină din Craiova.

„Privirea în urmă ne dezvăluie o maturizare accelerată, o dezvoltare nu grăbită, ci dornică, avidă, o dezvoltare propulsată de deceniile de așteptare și pregătire”, a spus acesta în timpul ședinței speciale a primului senat al UMF.

Prof. Univ. dr. Tudorel Ciurea a amintit de importanța colegialității, a solidarității și a unirii forțelor pentru binele comun în drumul academic parcurs în cei 25 de ani de către Universitatea de Medicină și Farmacie. Acesta a mărturisit că UMF „s-a ivit cu o năzuință” și le-a transmis tuturor celor prezenți în Aula Magna a instituției la aniversare un mesaj călăuzitor.

”Priviți cât de departe puteți și, umăr la umăr, dedicați-vă cunoașterii, sănătății și omului”.

Citeste integral pe gds.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.