Ultimele știri
Acasă / Administratie / Predoiu vrea desfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie

Predoiu vrea desfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie

Un proiect de hotărâre privind reorganizarea Ministerului Justiţiei a fost pus în dezbatere publică, miercuri, printre măsurile propuse numărându-se desfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie.

“Prezenta hotărâre a Guvernului prevede: desfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie, personalul încadrat la Institutul Naţional de Criminologie, precum şi posturile aferente acestuia fiind preluate de Ministerul Justiţiei; redistribuirea personalului încadrat în cadrul Institutului Naţional de Criminologie se face în funcţie de necesităţile Ministerului Justiţiei”, se arată în nota de fundamentare postată pe site-ul ministerului.

Conform sursei citate, institutul nu a beneficiat, de la înfiinţarea sa în anul 2018, de numirea unei persoane în funcţia de director, atribuţiile acestuia fiind exercitate pe perioade determinate de timp prin delegarea unei persoane din cadrul Ministerului Justiţiei, iar ulterior din cadrul Institutului Naţional de Criminologie. De asemenea, numărul redus de posturi prevăzute în schema de personal “face aproape imposibilă conformarea la exigenţele legale privitoare la constituirea diverselor comisii, precum şi la exercitarea diferitelor funcţii în cadrul instituţiilor publice”.

Motivele invocate pentru desfiinţarea institutului

“Pe de altă parte, activităţile pe care le desfăşoară la acest moment Institutul Naţional de Criminologie sunt, de fapt, o parte din activităţile care pot fi exercitate în cadrul unor compartimente din Ministerul Justiţiei potrivit atribuţiilor ministerului. (…) Toate aceste categorii de activităţi sunt desfăşurate, în acest moment, atât de Institutul Naţional de Criminologie, cât şi de compartimente de specialitate ale Ministerului Justiţiei. (…) Având în vedere considerentele de mai sus, apreciem că menţinerea unei structuri distincte – Institutul Naţional de Criminologie – nu se justifică, având în vedere că, până la acest moment, operaţionalizarea institutului nu a putut fi realizată într-un mod eficient”, se mai menţionează în nota de fundamentare.

În proiectul de hotărâre se mai prevede înființarea Compartimentului pentru Comunicare în cadrul Ministerului Justiției, având ca atribuții principale crearea şi evaluarea imaginii publice a politicii din domeniul Justiției, elaborarea strategiilor de comunicare, organizarea activităților publice ale ministrului Justiției şi ale altor reprezentanți ai ministerului, precum şi organizarea conferințelor de presă.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

George Simion, reacție la articolul din La Repubblica care susține că AUR-ul a fost condiționat de sprijinirea cauzei ucrainene pentru a fi primit în ECR

„Am cerut AUR o declarație formală scrisă cu privire la sprijinul lor unilateral pentru cauza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.