Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / ABA JIU, raport final de proiect: Investitii in asigurarea reducerii riscului de producere a dezastrelor naturale

ABA JIU, raport final de proiect: Investitii in asigurarea reducerii riscului de producere a dezastrelor naturale

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Jiu a susținut, astăzi, conferința de final a proiectului de investiții “Amenajarea complexă a râului Jiu în vederea apărarii împotriva inundațiilor a municipiului Craiova”. VEZI VIDEO AICI

Implementarea proiectului amintit, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii și a gestionării riscurilor, Obiectivul Specific 5.1. – Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră are termen de finalizare 31 decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale favorizate de schimbarile climatice din ultimii ani, cu efect asupra populatiei, a bunurilor materiale, a obiectivelor socio-economice, a terenului, a ecosistemelor si biodiversitatii, prin implementarea unor masuri structurale si nestructurale in cele mai vulnerabile zone din aria de interes.

Valoarea totală după finalizare a fost de 89.511.092,34 lei cu TVA, din care:

  • Contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune (85%): 76.084.430,35 lei;
  • Bugetul de stat (15 %): 13.426.661,99 lei.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.