Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Direcţia Judeţeană de Sport Dolj vă invită la o serie de activități sportive/VIDEO

Direcţia Judeţeană de Sport Dolj vă invită la o serie de activități sportive/VIDEO

Direcţia Judeţeană de Sport Dolj organizează, în perioada aprilie – octombrie 2022, o serie de proiecte menite să susţină participarea unui număr cât mai mare de persoane la activităţi sportive.

  1. Falsh Mob – dedicat Zilei Internaţionale a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, care va fi organizat în data de 6 aprilie 2022, începând cu ora 11.00, la Stadionul de Atletism. Sute de copii, de la cluburile sportive din Bănie, sunt invitaţi să se alăture iniţiativei noastre de a marca această sărbătoare.
  • Unde duc copilul la sport – este o aplicaţie integrată în site-ul Direcţiei Judeţene de Sport Dolj, www.sportdolj.ro, care se adresează părinţilor care doresc să îndrume copilul către practicarea unui sport. Aceasta este grupată pe categorii legate de vârsta copilului şi sportul vizat, fiind structurată în funcţie de locaţia fiecărui club sportiv. În acest fel, doritorii vor avea acces rapid la baza de date a fiecărei ramuri sportive. Menţionăm că aplicaţia este în continuă dezvoltare, fiind deschisă tuturor structurilor sportive care organizează cursuri de iniţiere în diferite ramuri sportive.

Sport în familie – proiectul va demara în data de 9 aprilie 2022, urmând să fie finalizat în septembrie 2022 şi se adresează copiilor între 3 ani şi 10 ani, însoţiţi de părinţi şi bunici. Consilierii sportivi au gândit trasee aplicative dar şi o serie de activităţi sportive menite să îi încurajeze pe participanţi să

  1. practice sport constant. Activităţile se vor desfăşura în Parcul Nicolae Romanescu, în zona Foişor, în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 11.00.
  • Senior Sport –  proiectul include o desfășurare periodică (de două pe săptămână) a unor activități fizice concepute în mod specific pentru persoanele în vârstă, precum mersul activ, exerciţii de gimnastică, exerciţii de echilibru, antrenamentul de forță musculară, stretching sau alte tipuri de activități de pregătire fizică în vederea îmbunătățirii funcției cardiovasculare, a forței musculare, incluziunea socială. Acesta se va desfăşura, în perioada aprilie – octombrie 2022, în Parcul Nicolae Romanescu – marţi, ora 9.00 şi Grădina Botanică – joi, ora 9.00.
  • Voluntar pentru sport – proiect dedicat persoanelor din judeţul Dolj care doresc să participe, în calitate de voluntari, la organizarea acţiunilor sportive desfăşurate de către Direcţia Judeţeană de Sport Dolj. Fiecare aplicant va beneficia de încheierea unui contract de voluntariat, urmând a fi implicat în activităţile sportive.

Director executiv Direcţia Judeţeană de Sport Dolj

Alina Ionescu

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.