Ultimele știri
Acasă / Administratie / Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate date de ANAF! A intrat în vigoare și plafonarea plăților cu cash
SERPICO CRAIOVA

Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate date de ANAF! A intrat în vigoare și plafonarea plăților cu cash

Noile măsuri fiscale vin cu sancțiuni mai mari

De sâmbătă sunt în vigoare o parte din măsurile incluse în noul pachet fiscal adoptat recent de guvern. Acestea schimbă condițiile în care pot fi plătite anumite amenzi aplicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF, dar și privind sumele de cash ce pot fi folosite între firme.

Potrivit noilor reglementări, amenzile pe care le vor primi persoanele fizice și juridice în domeniile fiscal, contabil și financiar nu vor mai putea fi plătite la jumătate din minim în termen de 15 zile. Este vorba de sancțiuni privind, printre altele, abateri legate de Legea contabilității sau a obligației operatorilor economice de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, scrie realitatea.net.

Totodată, sumele în numerar din casieria firmelor nu vor putea depăși la finalul fiecărei zile plafonul de 50.000 de lei, iar avansul spre decont va fi de 1.000 de lei zilnic.

Majoritatea măsurilor fiscale pentru care executivul și-a angajat răspunderea în parlament intră în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Comandat de PSD Dolj, executat de HV MEDIA PRODUCTION SRL, CUI mandatar financiar 21240002. Peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.