Ultimele știri
Acasă / Administratie / Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate date de ANAF! A intrat în vigoare și plafonarea plăților cu cash
SERPICO CRAIOVA

Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate date de ANAF! A intrat în vigoare și plafonarea plăților cu cash

Noile măsuri fiscale vin cu sancțiuni mai mari

De sâmbătă sunt în vigoare o parte din măsurile incluse în noul pachet fiscal adoptat recent de guvern. Acestea schimbă condițiile în care pot fi plătite anumite amenzi aplicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF, dar și privind sumele de cash ce pot fi folosite între firme.

Potrivit noilor reglementări, amenzile pe care le vor primi persoanele fizice și juridice în domeniile fiscal, contabil și financiar nu vor mai putea fi plătite la jumătate din minim în termen de 15 zile. Este vorba de sancțiuni privind, printre altele, abateri legate de Legea contabilității sau a obligației operatorilor economice de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, scrie realitatea.net.

Totodată, sumele în numerar din casieria firmelor nu vor putea depăși la finalul fiecărei zile plafonul de 50.000 de lei, iar avansul spre decont va fi de 1.000 de lei zilnic.

Majoritatea măsurilor fiscale pentru care executivul și-a angajat răspunderea în parlament intră în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.