Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Radu Gologan: Matematica nu se învață pentru aplicațiile sale, ci pentru modul în care modelează gândirea / Nu cred că trebuie să se modifice programa, ci modul de predare
SERPICO CRAIOVA

Radu Gologan: Matematica nu se învață pentru aplicațiile sale, ci pentru modul în care modelează gândirea / Nu cred că trebuie să se modifice programa, ci modul de predare


Profesorul Radu Gologan: Dacă nu se poate înțelege funcția de gradul al II-lea la clasa a IX-a, atunci nu o facem

România sărbătorește, luni, Ziua Matematicii, Informaticii şi Ştiinţelor Naturii

Profesorul Radu Gologan este de părere că nu trebuie modificată programa la Matematică, ci „modul de predare și de abordare trebuie să fie schimbat”, potrivit unui interviu al acestuia pentru Hotnews.ro: „Nu cred că este nevoie de o modificare, pentru că de peste 150 de ani în mare programa a rămas ca aceeași și s-a dovedit că este utilă pentru că altfel nu se ajungea la rezultatele excepționale pe care le-a realizat mintea umană – calculator, mijloace de transmitere a informațiilor și așa mai departe. (…) Modul de predare și de abordare trebuie să fie schimbat”, a spus cadrul didactic, citat de edupedu.ro.

El este de părere că profesorul trebuie să se adapteze la ce poate elevul să învețe, pentru a se adapta mai bine în situații concrete.

„Trebuie să ne adaptăm ca dascăli la ceea ce pot copiii să învețe și să facă. Dacă nu se poate înțelege funcția de gradul al doilea la clasa a noua, atunci nu o facem. Mai degrabă insistăm pe lucruri care îl fac pe copil să înțeleagă lumea mai bine, să raționeze mai bine, să știe să se adapteze mai bine în situații concrete.”

Radu Gologan a făcut parte din grupul de lucru care a elaborat programa pentru Gimnaziu la Matematică.

Interviul integral AICI

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

“Boema Culturală a Olteniei”, o nouă ediție de colecție

Luni, 27 mai 2024, ora 17:00, la Casa Universitarilor din Craiova debutează cea de-a VI-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.