Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Noaptea strălucitoare a lui Marte: aliniată cu Soarele și Pământul la distanță minimă. UITAȚI-VĂ LA GRAFIC «STRĂLUCITA NOAPTE DE MARTE»: CÂND ȘI CUM SĂ O OBSERVI
SERPICO CRAIOVA

Noaptea strălucitoare a lui Marte: aliniată cu Soarele și Pământul la distanță minimă. UITAȚI-VĂ LA GRAFIC «STRĂLUCITA NOAPTE DE MARTE»: CÂND ȘI CUM SĂ O OBSERVI


In octombrie, Planeta Marte este steaua de necontestat a cerului. După apusul soarelui, planeta roșie se va ridica în est: după lună va fi cel mai strălucitor obiect din cer până la apusul soarelui în vest, puțin după ora 6 dimineața

Ochii în sus pentru a cerceta cerul: în această seară Marte va fi cel mai strălucitor obiect (cu excepția Lunii) a bolții cerești și va fi în opoziție cu Soarele: în practică, Soarele, Pământul și Marte sunt pe aceeași linie dreaptă, cu a noastră planetă între ele, scrie Corriere Della Sera. Mai mult, Pământul și Marte tocmai au depășit punctul distanței minime dintre orbite: 62,07 milioane de kilometri au ajuns pe 6 octombrie. Pentru o distanță mai mică va fi necesar să așteptați până în 2035.

Opoziţie

Cele două condiții combinate fac Planeta Roșie favorabilă observării, chiar și cu ochiul liber (norii permitând). Amatorii amatori sunt mobilizați pentru o întâlnire pe care nu vor să o rateze. „Opoziția face foarte ușoară observarea lui Marte”, explică Paolo Volpini, membru al comisiei de diseminare a uniunii italiene a astronomilor amatori, o organizație cu peste 50 de ani de activitate care reunește sute de asociații locale și mii de entuziaști.


UITAȚI-VĂ LA GRAFIC! «STRĂLUCITA NOAPTE DE MARTE»: CÂND
ȘI CUM SĂ O OBSERVI

Uită-te de la est la apus «Pentru a găsi Marte în seara asta la apusul soarelui, uită-te doar peste orizont spre Est. Apoi îi poți urma drumul în constelația Peștilor, care îl duce la punctul culminant în jurul orei 1:00 și coborârea ulterioară până la dispariția sa sub orizont în zori la scurt timp după șase dimineața ». Deci nu trebuie să vă treziți sau să stați treaz noaptea târziu, așa cum se întâmplă uneori în corespondență cu eclipsele Lunii. Culoarea roșiatică a lui Marte îl face inconfundabil în bolta înstelată, iar apropierea de Pământ îl face să aibă un diametru aparent de 22,6 secunde de arc. De asemenea, Marte a devenit mai strălucitor decât Jupiter, în ciuda faptului că gigantul Sistemului Solar se află într-o poziție mai apropiată de Pământ decât în ​​medie în ultimele săptămâni.

Sclipitor

“Venus, care după Lună este cel mai strălucitor obiect pe care îl putem admira pe cerul nopții, în această perioadă este văzut doar cu puțin înainte de răsăritul Soarelui. Deci Marte are un câmp liber, toată noaptea spre deliciul nostru amatorilor”, adaugă Volpini. Este o oportunitate pentru o abordare a secretelor astronomiei. «Cu telescoapele noastre organizăm Mars Nights pentru entuziaști și curioși. Pe siteUai toate programările ».

Vine un nou eveniment de neratat pentru toți iubitorii și privitorii de cer: Nopțile de pe Marte , dedicate descoperirii și observării planetei roșii, care în octombrie este steaua de necontestat a cerului. În nopțile de 16 și 17 octombrie , telescoapele delegațiilor Uniunii Italiene a Astronomilor Amatori (UAI), împrăștiate pe întreg teritoriul național, vor viza fascinantul Marte spre deliciul adulților și copiilor care vizitează observatoarele astronomice. Dar nu numai. Va fi posibil să aflați mai multe despre planeta roșie grație transmisiei live organizată de UAI în seara zilei de 16 octombrie, pe canalul său YouTube ( https://www.youtube.com/channel/UCct5_mVdzc19gFYSrdN2fWw ) și pe pagina sa de facebook (https://www.facebook.com/ UnioneAstrofiliItaliani ).

Corriere Della Sera.

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

(P) Pregătirile sunt în toi pentru Festivalul IntenCity, care se va desfășura în Craiova, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.