Ultimele știri
Acasă / alegeri 2024 / Liberalii îi cer demisia prefectului de Dolj

Liberalii îi cer demisia prefectului de Dolj

PNL cere demisia prefectului de Dolj, Dan Diaconu, “pentru organizarea defectuoasă a alegerilor locale.”

Conform Biroului de presă al PNL Dolj, la secția de votare 279 din satul Belcinu, comuna Calopăr, ”nu există buletine de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Dolj, iar cetățenii nu își pot exercita dreptul de vot.”

“Solicităm demisia prefectului de Dolj, Dan Diaconu, pentru organizarea defectuoasă a alegerilor locale. Situația incredibilă de la secția de votare 279 din satul Belcinu, comuna Calopar, a scos la iveală deficiențele majore în procesul electoral. Nu există buletine de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Dolj, iar cetățenii nu își pot exercita dreptul de vot. Problemele au apărut încă de dimineață, când s-a constatat lipsa buletinelor de vot pentru primar și pentru președintele consiliului județean, fiind transferate de la o altă secție din Calopăr doar 50 de buletine de vot, un număr insuficient. În acest moment, oamenii din Belcinu sunt împiedicați să voteze pentru președintele Consiliului Județean iar celelalte secţii din Calopăr riscă să rămână fără buletine de vot pentru funcţia de primar.

Prefectul Dan Diaconu, care, în loc să fie la serviciul de permanență pentru a coordona și gestiona situațiile apărute, se află în plină campanie electorală în Municipiul Băilești. Prefectul Dan Diaconu trebuie să își asume responsabilitatea pentru această situație gravă și să își prezinte demisia de urgență. Organizarea alegerilor trebuie să fie prioritatea absolută a oricărui prefect. Prefectul Dan Diaconu a demonstrat că nu este capabil să își îndeplinească atribuțiile și trebuie să plece din funcție. Aceasta nu este o situație singulară. Ieri seară, buletinele de vot pentru Consiliul Județean destinate comunei Unirea au fost găsite la secția 8 din Craiova, cu un număr de 200 de buletine de vot alocate greșit. PNL Dolj va continua să monitorizeze atent desfășurarea alegerilor și va sesiza autoritățile competente pentru a se asigura că toate neregulile sunt corectate în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicatul transmis presei.


Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.